Šest novih filmova na repertoaru Cineplexxa Delta City

Na redovnom repertoaru bioskopa Cineplexx Delta city od ove sedmice su i filmovi Dom gospođice Peregrin za čudnovatu djecu, Snouden, Keš i metak i Posebna. Premijera filma Jesen samuraja biće održana 1. oktobra.

dom

Čuveni reditelj, Tim Barton, poslije svojih bajkovitih ostvarenja, kao što su Alisa u zemlji čuda, Čarli i fabrika čokolade, Betmen i Edvard Makazoruki predstavlja nam film zasnovan na romanu Ramsona Rigsa, a koji je čudesno djelo mašte – Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu.

Priča prati šesnaestogodišnjeg Džejkoba čiji život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog djeda, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Džejkobu do ruku dospijeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu djecu. Dok Džejkob istražuje napuštene sobe i hodnike u razrušenoj kući, postaje mu jasno da ta djeca nisu bila samo čudnovata, već da su možda i opasna. Možda su s razlogom bila izolovana na napuštenom ostrvu i, koliko god to djelovalo nevjerovatno, možda su nekako još uvijek živa.

snowden-oliver-stone

Od trostrukog dobitnika Oskara, Olivera Stouna, stiže uzbudljiv lični pogled na jednu od najkontroverznijih ličnosti 21. vijeka, čovjeka koji je odgovoran za najdublji sigurnosni proboj u obavještajnoj istoriji SAD-a, film Snouden.

Godine 2013. Edvard Snouden mirno napušta svoj posao u Nacionalnoj bezbjednosnoj agenciji i odlazi u Hong Kong da se nađe s novinarima Glenom Grinvoldom i Juanom Mekaskilom kao i kamermankom Lorom Putrom i objelodani sajber nadzorne programe američke vlade. Kao izvođač strogo povjerljivih radova s vrhunskim umijećem programiranja, Ed je otkrio da se skuplja brdo podataka o praćenju raznih vidova komunikacije, ne samo stranih vlada i terorističkih grupa, već i običnih Amerikanaca.

Razočaran u svoj posao u obavještajnoj službi, Snouden počinje brižljivo da sakuplja stotine hiljada tajnih dokumenata koji će razotkriti do detalja svaku zloupotrebu položaja. Ostavljajući za sobom dugogodišnju djevojku Lindzi Mils, Ed nalazi hrabrosti da postupi u skladu sa svojim principima. „Snouden“ otvara vrata neispričane priče o Edvardu Snoudenu, istražujući sile koje su pretvorile ovog konzervativnog mladog patriotu koji je zdušno služio svojoj zemlji u najvećeg uzbunjivača i postavlja provokativna pitanja o tome čijih smo sloboda spremni da se odreknemo da bi nas naša vlada zaštitila.

marauders_2016_9038742

Kada grupa elitnih, organizovanih pljačkaša odradi savršenu pljačku i odnese milione u gotovini, ostavlja za sobom mrtvog menadžera banke. U filmu Keš i metak, zatim FBI agenti počinju da istražuju pljačku sa ubistvom otkrivajući usput i znakove korupcije koja uključuje vlasnika banke i njegove moćne klijente. Dok sve više proučavaju slučaj, federalci počinju da shvataju da stvari nisu baš onakve kao što izgledaju i da ukoliko žele da razriješe komplikovanu mrežu obmane i korupcije, moraju sebe da potisnu na ivicu – gdje su linije izmedju ispravnog i pogrešnog često zamagljene.

posebna

U svijetu kojim podijeljeno na ravne časti vladaju smrt i haos, poslednja oaza nade je ljudsko uporište smješteno u Londonu. Grupa naučnika, čuvana gvozdenim stražarskim zidom od zombija, pokušava da otkrije spas za ljudsku rasu. Rješenje vide u maloj grupi djece hibrida druge generacije – inficiranih smrtonosnom sporom koji su i dalje sposobni da zadrže mentalne sposobnosti. Sve dok u blizini ne osjete ljudsku „aromu“. A tada nagon postaje jači od razuma. Kao i u svakom eksperimentu, zamorčići su osuđeni na smrt. Za više svrhe. Međutim, sve se mijenja kada doktorka Helen Džastinou (Hema Arterton) riješi da po cijenu života spasi djevojčicu Melani (Senja Nanua) iz opakih kandži rukovodeće projekta, njene šefice Karolin Haldvel (Glen Klouz). Uvjerena da je ona ta – posebna, u kojoj se krije protivotrov za pošast koja je žive pretvorila u mrtve, a u preostalima probudila ono najgore, Helen će za spas čovječanstva morati da rizikuje sve!

jesen

Jesen samuraja je ljubavna priča sa mnogo smijeha, ali i nježnih emocija. Glavni junak, Vladica (Petar Strugar) je profesionalni karatista, šarmantni bonvivan koji je nekada bio veliki talenat, ali nije napravio veliku karijeru zbog prevelike sklonosti ka provodu i noćnom životu. Po okončanju karijere vraća se u rodni grad i zaljubljuje se u Snežanu (Hristina Popović) i vezuje za nju i njenog malog sina Vukašina. Vladica želi da se brine o njima, ali shvata da ne umije da radi ništa osim karatea. Njegova potraga za poslom koji bi mu omogućio da brine o porodici koju je upravo počeo da stvara, dovodi ga u niz urnebesnih situacija.

Kompletan bioskop Cineplexxa

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply