Pas napao dijete usred škole

malovic

Samo pukom srećom i prisebnošću nastavnika i osoblja škole koji su joj priskočili u pomoć, devetogodišnja učenica IV razreda OŠ „Drago Milović“ iz Tivta danas je prošla bez težih posljedica u napadu psa koji je na nju nasrnuo usred škole.

Istraumiranom djetetu kojeg je pas, prema riječima direktorice škole, profesorice Ružice Lazarević, samo ogrebao, pružena je prva pomoć u tivatskom Domu zdravlja gdje je djevojčica, iz predostrožnosti, primila i injekciju tetanusa.

“Pas je iscijepao bluzu i helanke djeteta i samo pukom srećom i prosebnošću naše radnice Dragice Petković koja je djevojčicu otrgla od njega i povukla je u stranu, nije uspio da joj osim par ogrebotina, nanese ozbiljnije povrede. Ne daj Bože kako se ovo moglo mnogo gore završiti”, kazala je danas Vijestima Lazarević istakavši da se incident dogodio naposredno nakon velikom odmora, pred početak trećeg časa.

Prema njenim riječima, rotvajler se u gužvi nekoliko stotina djece koja su ulazila u školsku zgradu iz dvorišta, nekako neopažen od dežurnih učenika i nastavnika, uvukao u školsku zgradu gdje je ubrzo napao djevojčicu. Nakon što su učenicu odvojili od razbješnjelog psa, rotvajlera su nastavnici i osoblje škole nekako uspjeli da ubace u pripremnu prostoriju kabineta likovnog vaspitanja i tamo zaključaju.

“Odmah smo pozvali policiju i komunalnu policiju, kao i službenike Azila iz Kotora. Šinter je potom lasom uhvatio psa i odveo ga”, kazala je Lazarević dodajući da pas nije bijesan kako se u prvi mah posumnjalo među uplašenom djecom.

“Ovo je zaista nečuveno – da nam psi lutalice napadaju djecu po školi, to je stvarno neprihvatljivo. Na žalost, u situaciji kada nemamo ograđeno školsko dvorište i kada su nam ukinuti školski policajci, događaju se i ovakve stvari. Izuzetno mi je žao djeteta koje je doživjelo pravi šok i nadam se da će sa djevojčicom sve biti u redu”, kazala je direktorica Lazarević.

Inače, zbog lošeg rada šintera Azila za pse koji radi u sastavu Komunalnog preduzeća Kotor i pokriva tu i opštinu Tivat, već duže vrijeme se buni javnost u Tivtu gdje je pasa lutalica sve više. Rad odnosno nerad kotorskih šintera u Tivtu bio je u nekoliko navrata i predmet rasprave odbornika u lokalnom parlemntu koji su bezuspješno insistirali da dobiju jasne podatke o broju pasa – lutalica koje su šinteri sklonili sa tivatskih ulica a odbornici su odbili da kotorskom Azilu povećaju tražena sredstva koja mu redovno isplaćuje Opština Tivat.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Pasa lutalica koliko hoces.I oko skole i na ulici !Ne treba ovi iz azila samo da cekaju da im neko poveze psa,nego treba da imaju neku patrolu kojom bi oni sakupljali pse lutalice,jer ovako se ne moze izaci.Kad idem na poso ili vodim djecu u skolu moram da se bojim da li ce naici pas !

Leave a Reply