Vrtić Naša radost u četvrtak počinje sa radom

skolaivangorankovacevic

Vrtić Naša radost u Herceg Novom od sjutra će raditi u prostorijama Srednje mještovite škole “Ivan Goran Kovačić” koje su adaptirane za potrebe te javno predškolske ustanove (JPU).

Predsjednik Skupštine Opštine Herceg Novi, Andrija Radman predao je danas direktorici JPU Naša radost, Tanji Dulić ključeve adaptiranih šest prostorija koje će koristiti oko 200 djece.

„Opština sa zadovoljstvom danas predaje ključeve ovih prostorija vrtiću, iako u okolnostima kojima se ne možemo pohvaliti, jer je jedna predškolska ustanova ostala bez svojih prostorija”, rekao je Radman nakon primopredaje ključeva.

Kako je kazao, lokalna uprava je našla rješenje, mada to nije u njenoj nadležnosti.

“Bili smo dovoljno odgovorni i osigurali da vrtić na Savini dobije uslove za rad. U dogovoru sa školom „Ivan Goran Kovačić“ smo ovaj prostor adaptirali i pripremili za mališane prije ugovorenog roka“, naveo je Radman, a saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Herceg Novi.

Dulić se zahvalila lokalnoj upravi na obezbjeđivanju prostorija visokog kvaliteta i Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ koja je ustupila dio zgrade za tu namjenu.

„Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što je vrlo brzo i na sasvim zadovoljavajući način riješila pitanje našeg boravka. Već sjutra će ovdje biti oko 200 polaznika. Ovo je zaista sjajno rješenje do konačnog, odnosno rješenja Ministarstva – izgradnje novog vrtića“, rekla je Dulić.

Na oko 400 metara kvadratnih uređeno je, kako se navodi, šest prostorija i sanitarni čvor, što zadovoljava potrebe vrtića za boravak djece od tri do šest godina.

Opština Herceg Novi je, u skladu sa zaključkom Skupštine opštine, za ovu aktivnost opredijelila 89 hiljada eura.

Investicija će, kako se navodi, dvostruko doprinijeti, jer, kada pitanje prostorija za rad vrtića bude trajno riješeno, prostorije će ostati na upotrebu srednjoj školi.

„Zahvaljujući prije svega Opštini našli smo rješenja za prevazilaženje problema koje je vrtić imao. Drago mi je što su zadovoljni ovim prostorom. Želim im srećan početak i useljenje. Ovaj prostor je izvanredno uređen“, kazao je direktor Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić”, Momo Dragićević.

On je istakao da je zaključcima Skupštine opštine predviđeno sto hiljada eura za radove na ostatku zgrade škole.

Radman je objasnio da se nastavlja sa radovima na sanaciji krova i uređenju prostorija.

„Srednjoškolski centar će poslije mnogo vremena moći da računa na potpuno uslovne prostorije za rad i pomoć Opštine. Važno je da učenici iz Novog imaju sve potrebne uslove da se školuju u prostorijama kakve i zaslužuju“, saopštio je Radman.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply