Naredne sedmice Čudesni svijet insekata i Jezičko razgibavanje

Insekti i njihov svijet naredne sedmice će biti tema jedne radionice Razvojnog centra udruženja Roditelji, dok će se druga baviti jezikom i vještinom izražavanja.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje: email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ČudesniSvijetInsekata

U utorak 6. septembra u 19 sati na programu Razvojnog centra je nova radionica Čudesni svijet insekata, koju realizujemo u saradnji sa Crnogorskim Društvom ekologa.

Približimo se predivnom svijetu buba, leptira, crvčaka i mrava, skakavaca i zrikavaca … A vilini konjići? Jesu li oni najljepši od svih insekat ili možda bubamare? Upoznajmo i ova bića da bi ih voljeli, a ne gazili nogom, ubijali lopaticom, prskali otrovnim sprejem. Neki su štetni, mislimo, kao komarci, jer ujedaju. Stavno jeste tako. Pitate li se zašto nam to rade? Na radionici će biti  otkriveno zašto su insekti važni da postoje? Koja je njihova uloga u ovom svijetu? Da li ste znali da je čuvani naučnik Ajnštaj rekao da nestanu pčele, čovječanstvo ne bi moglo da opstane duže od 4 godine. Jel možda zato što pčele prave med, ili zbog nečeg drugog? Zavirimo u njihove tajne života. Radionicu vodi Mihailo Jovićević, a mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 4 do 10 godina. Prijavljivanje u toku, a broj mjesta ograničen na 20.

JezičkoRazgibavanje

U četvrtak, 8. septembra od 19 uslijediće peta radionica Jezičko razgibavanje. Drugari uzrasta od 6 do 12 godina će i ovog puta, uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija, tokom vrlo zanimljivih jezičkih igara raditi na vještini izražavanja, bogatiti fond riječi, ali i saznati koje su to vrlo česte jezičke greške koje su tolikoj mjeri prisutne da mnogi misle da se ni ne radi o greškama. Radionica je namijenjena školarcima, a imamo mjesta za 15 drugara, zato požurite sa slanjem prijava.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply