Počinje nova školska godina za oko 113 hiljada djece

skolapocinje

U Crnoj Gori danas počinje nova školska godina, a u klupama će se naći oko 113 hiljada predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca. Oni su raspoređeni u 21 vrtić, 163 osnovne i 49 srednjih škola.

Nastavna godina, kako je predviđeno Školskim kalendarom za 2016/2017, završava se 13. juna naredne godine.

Ministarstvo prosvjete je saopštilo da će početak školske godine biće odgođen u sedam obrazovno-vaspitnih ustanova zbog završetka radova u okviru treće faze Programa energetske efikasnosti.

U OŠ “Njegoš” Cetinje, Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš” Danilovgrad i Srednja stručna škola “Marko Radević” Podgorica školska godina će početi 5. septembra.

Školska 2016/2017. godina će početi 12. septembra u OŠ “Milorad Musa Burzan”, Podgorica, “Bedri Elezaga” Vladimir, Ulcinj, Srednja stručna škola “Spasoje Raspopović” Podgorica i Srednja elektrotehnička škola “Vaso Aligrudić” Podgorica.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ove škole će donijeti plan nadoknade časova za period za koji nijesu obavljale obrazovno-vaspitni rad.

kalendar2

Zimski raspust počinje 31. decembra, a završava se 22. januara iduće godine.

Ljetnji raspust počinje 14. juna, a završava se 31. avgusta 2017. godine.

Kalendarom za školsku 2015/2016. godinu između prvog i drugog klasifikacionog perioda planiran je odmor za učenike dva dana – 31. oktobra i 1. novembara.

Izvor: MINA

 

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply