Djeca iz vrtića u Zadužbini i Srednjoj mješovitoj školi

savinavrtic

Oko 40 mališana jaslenog uzrasta (od 1 do 3 godine) upisana u vrtić na Savini u Herceg Novom, od  1. septembra boraviće u zadužbinskom objektu Nikole Nina Ukropine u Igalu, a njihovi drugari od 3 do 6 godina u prostorijama Srednje mješovite škole (SMŠ) „Ivan Goran Kovačić“.

“Jaslice u Zadužbini počinju sa radom u četvrtak  1. septembra. Ostale vaspitne grupe  smještene u školskom centru neće početi sa radom do 15. septembra zbog radova na adaptaciji prostora. Sledeća informacija u vezi početka rada vrtića u ovom objektu roditeljima će biti saopštena 9. septembra”, kazali su iz JPU Naša radost za Radio Herceg Novi.

Objekat  vrtića  na Savini  zatvoren je krajem aprila po odluci Ministarstva prosvjete zbog ispitivanja stabilnosti konstrukcije zgrade i terena koji je iniciran nakon pada nadstrešnice. Utvrđeno je da objekat nije bezbjedan i da je  neophodno izvesti ozbiljne sanacione radove ili izgraditi novi objekat. Najvjerovatnije, a što je i ekonomski opravdanije po mišljenju stručnjaka, da će zgrada vrtića biti srušena i da će graditi novi objekat. Adaptaciju prostora u SMŠ „Ivan Goran Kovačić“ finansira Opština Herceg Novi, a zbog radova koji su u toku prihvat djece biće moguć u drugoj polovini septembra.

Nešto prije mjesec dana korisnici i zaposleni Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju iselili su se iz zadužbinskog objekta u Igalu i da Opština traži najprijhvatljivije rješenje za njihov smještaj. Raspisan je bio javni poziv zainteresovanima, koji bi pod određenim uslovima izdali u zakup prostor za tu namjenu. Na javni poziv su stigle tri ponude koje zbog formalnih nedostataka nisu mogle biti razmatrane, saopštili su iz press službe Opštine.

U JPU  Naša radost  upisano je 950 djece a sve vaspitne jedinice (Bijela, Zelenika, Topla i Igalo),

Izvor: Radio Herceg Novi

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply