Adaptirana još dva doma u akciji Osmijehom oboji dom 2016.

kameleon4

Boje i lakovi Kameleon u saradnji sa kompanijom Maxima iz Lučana u sklopu humanitarne i društveno odgovorne akcije Osmijehom oboji dom 2016. adaptirali su još dva doma čime je polovina aktivnosti u okviru akcije završena.

“Peti dom u koji su majstori Kameleona ušli je podstanarski prostor u kojem žive samohrana majka Elvira i njeno četvoro djece. Kao korisnici socijalne i materijalne pomoći od koje moraju plaćati i zakup stana, nijesu bili u mogućnosti da odvoje sredstva za bilo kakvo ulaganje u sređivanje stana u kojem žive. Međutim, na predlog volontera Banke hrane, Kameleon je uz podršku Maksime iz Lučana odlučio da Elvira i njena djeca budu dio akcije Osmijehom oboji dom 2016.”, piše u saopštenju.

Za relativno kratko vrijeme majstori su uspjeli da saniraju buđ i plijesan na zidovima, ispune rupe oko štokova stolarije, saniraju nepravilnosti na zidovima, ogletuju ih, okreče i ofarbaju stolariju.

„I ove godine imamo jako lijepu saradnju sa Bankom hrane. Oni imaju spisak porodica kojima je pomoć koju smo mi u stanju da pružimo potrebna. Posebno nam je drago što možemo da se uključimo i budemo dio misije pomoći koju Banka hrane već godinama nesebično pruža materijalno i socijalno ugroženim porodicama“ , naglašavaju iz Kameleona.

Uporedo sa sređivanjem petoga doma krenulo se i na sledeći zadatak. Samohrana majka G.B. koja sa svoje dvoje djece živi u Podgorici takođe je bila dio akcije. Iako su planirali da zabilježe i ovu adaptaciju, zamoljeni su da ne snimaju jer stanodavac nije saglasan sa idejom da se snima u njegovom prostoru. Ta želja je ispoštovana.

„Iako je naša osnovna ideja da sve što radimo zabilježimo kamerom, kako bi pokazali da društveno odgovorno poslovanje nije samo spisak lijepih riječi i planova, već da se posao završio kvalitetno kako je i planirano, ovoga puta smo poštovali želju stanodavca kod koga žive samohrana majka i njena djeca. Bez obzira na to naš posao je i ovoga puta obavljen na kvalitetan način“, istakli su iz BM Kameleon.

Akcija Osmijehom oboji dom 2016. je ušla u svoju drugu polovinu. Do kraja oktobra planirano je da se adaptiraju još četiri doma. Na taj način će biti zaokružen plan da se pomogne deset porodica  koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe. Podršku ovogodišnjoj akciji u vidu materijala za adaptaciju pružila je kompanija Maxima iz Lučana.

Svi koji žele da se uključe u akciju pomoći ili da predlože porodicu kojoj bi trebalo pomoći mogu da se jave posredstvom facebook strane, sajta www.bojeilakovikameleon.me ili na kontakt telefone navedene na stranama.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply