Podrška za ukupno 350 djece, juče poklonjen pribor za njih 299

dav

U humanitarnoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više, koja je trajala od 1. do 27. avgusta prikupljene su donacije u garderobi, obući, školskom priboru i udžbenicima za oko 350 djece. U toku završnog dana akcije, održanom u tržnom centru Deta City pripremljen i uručen školski pribor za njih 299, dok su garderobu i obuću, preuzimali prethodnih dana.

Akciju je organizovalo udruženje Roditelji, u saradnji sa tržnim centrom Delta City, Crvenim krstom i Volonterskim klubom Gimnazije “Slobodan Škerović”. Volonteri su posljednjih sedam dana akcije obavještavali građane o akciji ispred Aroma marketa u Delta City-ju gdje su imali priliku da ostave donacije u posebnim donatorskim korpama.

Na evidenciji Grupe za socijalnu podršku udruženja Roditelji je ukupno 300 djece školskog uzrasta iz nekoliko opština Crne Gore, ali se u toku akcije prijavio još jedan broj porodica kojima je pomoć obezbijeđena. Za dio najugroženijih porodica opredijeljeni su novi kompleti udžbenika.

“Iz godine u godinu ova akcija raste i rezultati su sve bolji, a ovogodišnji pokazuju da je najuspješnija od svih koje su organizovane od početka 2012. godine. Ove godine smo prvi put uspjeli da svaka porodica na spisku dobije školski pribor i u to u dovoljnoj količini”, kazala je koordinatorka Grupe za socijalnu podršku, Biljana Popović.

Više desetina građana obezbijedilo je novu i korištenu i očuvanu odjeću i obuću, školske torbe, pernice, komplete udžbenika. Novčano i kupovinom neopohodnog pomogli su NLB banka, IDEA Crna Gora, Elko Tim, Zapad banka, Auto Krešo, HR Partners, Farmegra, Tagor, Donator DOO, Ogma, Obodsko slovo, knjižara Miral, Broker INS sport, Montenomaks, Centar za zaštitu i proučavanje ptica, Artgrafika i Biobella. Novčane donacije iznosile su 1720 eura.

Udruženje Roditelji već šesti put organizuje ovu humanitarnu akciju, a tokom prethodnih pet akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je ovakva vrsta pomoći najpotrebnija.

Grupa za socijalnu podršku udruženja Roditelji u toku cijele godine, na različite načine pomaže porodicama. Od ove godine se za njihovu djecu u Razvojnom centru u Podgorici organizuje i podrška u učenju, a imaju mogućnost i besplatnog iznajmljivanja igračaka i učestvovanja u različitim edukativno-kreativnim radionicama.

Comments

Leave a Reply