Majke iz Rožaja traže podršku majki iz Podgorice

rozaje

Foto: Vijesti

Žene iz Rožaja, njih oko 30, koje štrajkuju glađu ispred zgrade Vlade zbog nemogućnosti da ostvare pravo na naknadu za majke troje i više djece pozvale su majke iz Podgorice da im se pridruže.

“Pozivamo sve majke u Podgorici da nam se pridruže i daju nam podršku, i to ne samo nama majkama koje večeras spavaju na pločniku ispred Vlade, dok su im zabrinuta djeca kući, već za sve majke sa Sjevera koje razmisljaju šta sjutra da stave svojoj djeci za obrok svjesne da nemaju od čega”, zaključuje se u saopštenju.

Majke iz Rožaja su juče počele protest ispred crnogorskog parlamenta, zatim su išle ispred zgrade Vlade, i odatle se uputile prema Ministarstvu rada i socijalnog staranja, a nakon susreta sa ministrom Borisom Marićem vratile su se opet ispred Vlade gdje im je obećano, kazala je Rafeta Murić za Dnevne novine, da će ih primiti savjetnica premijera.

Dok su predstavnici Vlade na odmoru, majke sa sjevera sjedjele su na pločniku ispred Vlade Crne gdje su spavale jer ih niko iz Vlade Crne Gore nije htio primiti. Majke su svjesne da su im djeca ostala kući čekajući kada će one doći ali žele da ostvare svoja prava. Odlučne su da istraju i da ostanu ispred Vlade  dok god ne ostvare svoja prava.

“Imamo problem sa Zavodom za zapošljavanje u Rožajama, nas interesuje zašto nam ne izdaju rješenja koja su vraćena na prvostepeni postupak. Ministar nas razumije, ali ne može da nam pomogne. Zašto nas niko iz Vlade ne pita zašto smo tu?”, upitala je Murić.

Majke iz Rožaja šest, sedam mjeseci “na ulici” traže ispunjenje zahtjeva.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. koliko sam shvatila,ove majke traže da dobiju penziju na osnovu majčinstva,tj.zato što su rodile troje,četvoro….đece?a nijesu nikad radile?ako je tako,njih ne “pokriva”ovaj zakon o naknadama koji je aktuelan.ne znam o čemu se radi?koliko ima majki u CG koje ostvaruju pravo po ovom osnovu????

Leave a Reply