Dvorište vrtića pretvorili u ruglo

dvoriste6

Foto: B.Pejović/Vijesti

Dvorište vrtića u Donjoj Gorici Bajka pravo je ruglo jer su vandali polomili skoro sve sprave za igru mališana.

Osim toga u dvorištu se nalazi i velika količina raznog otpada, limenke od piva, ambalaža od cigareta, kese, boce…

Zelenilo u dvorištu je neuredno, pojedino je počupano.

Mještani su istakli da dvorište vrtića koji pripada Javnoj ustanovi „Ljubica Popović”, izgleda katastrofalno i da se plaše za djecu. Dešavalo se da su tamo nalazili i špriceve, koje su koristili zavisnici od droga.

“Sve se to dešava od kada je pauza u radu vrtića. Tu se naveče okupljaju razne grupe, kapija od vrtića je otvorena, ali i da je zatvorena, ne bi značilo ništa, jer je ograda niska”, istakao je mještanin Donje Gorice.

Mještani smatraju da bi vrtić trebalo da ima bolje obezbjeđenje – odnosno stražara.

Novinari Vijesti vidjeli su da na vrtiću ima postavljena kamera, a mještani navode da se dešava da se iz dvorišta kasno noću čuje galama, vriska.

“Prijateljica mi je kazala da nekad po noći kada prolazi tuda da je strah. Pogledajte to ruglo, treba da razmišljamo da li će mi se dijete ubosti na špric, koji je bacio zavisnik ili da se povrijedi na polomljenim spravama”, kazala je Danijela Bulatović.

Ona je istakla da u vrtić ide veliki broj djece iz Donje Gorice i drugih obližnjih naselja i da bi trebao neko da povede malo više računa o izgledu dvorišta.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Ali ljudi, djeca i omladina su odraz naseg drustva, nasih porodica. Mojoj djeci ovako nesto ne bi palo na um, a i ucestvovali su u brojnim popravkama. Potrebne su promjene i to u svim sferama, a svi vidimo da ovako vise ne moze. Bez toga ovaj grozni krug nece nikad prestati. Nisu oni debili nego mi, roditelji i bake i deke koji su dozvolili da sve dodje do ove tacke.

    • Jeste. Sve radimo za djecu, a ne SA djecom.
      Mi smo u OS ‘Oktoih’ ukljucili djecu nase skole u uredjenje dvorista i na taj nacin im dali vlasnistvo i odgovornost nad uradjenim.
      Stalno pricam o dobrotvornom i humanitarnom radu koji moze postati, ako hocete, vaspitno korektivan. 😐

  2. E koliko sam se puta zacudila u prethodnih nedjelju dana…U Beogradu na svakih par stotina metara imate igralista za djecu..a SVAKO uredno i u stanju kakvom je napravljeno, osim nekih gdje se vide tragovi vremena…Eto, valjalo bi se malo ugledati na odgovornije i pazljivije ljude.

  3. Na zalost je tako, na Starom Aerodromu nemaš dje dijete povest, parka nema, postoji jedan park preko puta butika Lazarino isto je ruglo, isto špriceva na sve strane, smeca, a ljuljaške i klackalice nema, sve je slomljeno. Koliko sam samo puta vidjela da majka sjedi sa detetom i baca smece okolo i ako ima kantu za smeće 10 metara od sebe, treba guzicu pomerit, dete videvši od bistre majke baci i ono omot od cokolade pored sebe. Dokle god je tako zivecemo u smeću i ruglu, no treba doooobra kazna za to, pa sledeci put da razmisli hoce li bacat po ulici smeće, jedino tako po dzepu

Leave a Reply