Jasavić obišla GAK Kliničkog centra: Stanje zadovoljavajuće

bebeporodiliste

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić posjetila je u četvrtak sa ministrom zdravlja Ginekologško akušersku kliniku Kliničkog centra Crne Gore i konstatovala da je stanje znatno bolje nego ranije.

”Stanje u Kliničkom centru znatno je bolje nego, recimo, onda kada sam ja bila ovdje. Ono na čemu još moramo da radimo i na šta nam ukazuju iz UNICEF-a je standardizacija usluga na poštovanju protokola i procedura. To je nešto na čemu radimo, ali ono što vidim je da je stanje na terenu zadovoljavajuće. Do takvih poruka sam došla i u razgovoru sa pacijentima”, kazala je Jasavić.

 

Ona planira da održi radni sastanak sa svim direktorima porodilišta u Crnoj Gori, ali i sa predstavnicima međunarodnih zdravstvenih organizacija i NVO sektora, na osnovu čega bi se dobila jasna slika o stanju u svim porodilištima.

Jasavić planira i da organizuje donatorsko veče na kojem će se prikupljati novac za porodilišta.

porodsliste

”Solidarnost je nešto što je naša tradicionalna odlika, pa treba da se svi zajedno udružimo i popravimo zajedničkim snagama stanje u bolnicama, jer tu svi dolazimo i zdravstvena zaštita je nešto što nam svima treba”, smatra ona.

Prema njenim riječima, danas stanje jeste bolje nego juče, ali to ne znači da ne treba da se potrudimo da stanju sjutra bude bolje nego što je baš ovog trenutka.

Izvor: Antena M

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Vidi kako su greote zamotanih noga ove porodilje…. sjecate se pred vizitu kad te zamotaju i ne smijes mrdnut’… uzas, kao da smo mi tamo samo zbog doktora i raznih posjetilaca, a ne oni zbog nas i nase djece!

  2. Kaže potpreśednica da treba da budemo solidarni i pomognemo obnovu porodilišta! Je li bio neki zemljotres da ja ne znam?!?
    Solidarno se šalju đeca na liječenje, a porodilišta renovirajte od ušteda na službena vozila, gorivo, telefone, putovanja…
    P.s. vi koje smatrate da mnogi od nas nemaju bolje kući zaobiđite moj post. Hvala!

  3. kupovanje politickih poena na najnizi moguci nacin. dobro je stanje zato sto je bolje nego ocaja u kome je bilo do skoro?
    A promjene je natjeralo umiranje beba i majki. Pa sad nakon toga, na tim promjenama Jusovic kupi par jeftinih poena obecavajuci nesto na sto ne moze da utice.
    Ali je jedna od malobrojnih zena u vlasti pa ajde obecavaj…
    Treba nam donatorsko vece? To je jedini nacin da se nesto popravi? mene bi bilo sramota da radim ovakbe stvari znajuci da nece biti poboljsanja.

  4. Sreća pa se porodih prije, da mi je ova došla u posjetu ne bi mi bilo dobro (povukoh se za uvo)! Za fotelju je pogazila sve sto je mjesecima pričala (da nisam dobro vaspitana ovo bih drugačije napisala)! Jeftini predizborni trikovi!

Leave a Reply