Završen Kotorski festival pozorišta za djecu: Prva nagrada Hrvatima

Poslije 12 dana u Kotoru i 16 odigranih predstava u glavnom programu spustila se zavjesa na 24. Kotorski Festival Pozorišta za djecu, a dječiji žiri, žiri grada i ASSITEJ donijeli su odluku da prva nagrada ode u ruke predstavi Pola pola Teatra iz Hrvatske.

Kako su obrazložili, predstave namijenjene tinejdžerskom uzrastu su rijetka pojava, a naročito one koje se bave ovako osjetljivom temom.

“Namjenjena i roditeljima, poučna za sve uzraste, predstava govori o razvodu, osjećanjima djece i objašnjava djeci sve ono o čemu roditelji ćute, pružajući nam nadu kao svjetlo na kraju tunela”, ističu iz žirija.

Druga nagrada pripala je predstavi Gradskog pozorišta iz Podgorice Snježana i sedam patuljaka, jer su “na zabavan način predstavili poznatu bajku u današnjem vremenu i uveli elemente bajke o Pepeljuzi”, dok je treća nagrada dodijeljena predstavi Par cipela zbog dobre i zabavne glume, ali i zanimljivog načina na koji su predstavili temu ljubavi.

Nagradu Žirija grada dobila je predstava Snježana i sedam patuljaka, a specijalna nagrada ASSITEJ Centra Crne Gore predstavi Džonatanov let dječijeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku u Hrvatskoj koja je rađena prema motivima romana Galeb Džonatan Livingston Ričarda Baha.

Izvor: CDM

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply