Radionice u Razvojnom centru od 20. do 25. juna

Radionice u Razvojnom centru udruženja Roditelji nastavljaju se i naredne sedmice, pa će djeca  uzrasta od 6 do 15 godina imati priliku da uče o šumskim životinjama u Crnoj Gori i o upravljaju YouTube kanalima, a za roditelje je najavljeno okupljanje u Kutku za podršku dojenju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje: email [email protected] odnosno [email protected] (Za Kutak za podršku dojenju), broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Fabecook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Tragovima šumskih šapa

Za ponedjeljak, 20. jun najavljena je još jedna edukativna radionica koju udruženje Roditelji realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, a namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Radionica Tragovima šumskih šapa ima za cilj da djecu upozna sa stanovnicima šuma koje nemaju prilike da gledaju često. Biolog Aleksandar Perović će djeci pričati o medvjedima, vukovima, srnama, divokozama, zečevima, lisicama, pticama itd. Takođe, promovisaće biodiverzitetsko bogastvo Crne Gore. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 6 do 14 godina, a broj mjesta ograničen na 20.

KutakZaDojenje

U srijedu, 22. juna vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji razgovaraće sa trudnicama i majkama o tome kako da znaju da li njihova beba uzima dovoljno mlijeka, mogu li nešto da urade da utiču na količinu mlijeka koju proizvodi njihov organizam, da li mogu da se pripreme za uspješno dojenje u toku trudnoće… Savjetnice će im u Kutku za podršku dojenju biti na raspolaganju za sva pitanja u vezi sa dojenjem, a uputiće ih i kako da dobiju podršku i pomoć od prvog dana nakon porođaja. Majke će dobiti i Vodiče za dojenje koje je izdalo udruženje Roditelji. Broj mjesta je ograničen na 20.

YouTjubujmo zajedno

Od petka, 24. juna kreće serijal edukativnih radionica YouTjubujmo zajedno, koji će biti posebno zanimljiv starijoj djeci. Jovan Đukanović, bačelor biznisa i medija, održaće vrlo zanimljivu interaktivnu prezentaciju o upravljanju YouTube kanalima, snimanju materijala za YouTube i popularnim streamerima. Tokom radionice će biti riječi i o tome koliko je važan kvalitet slike i zvuka, kako reagovati na komentare, one pozitivne, ali i one negativne, a sigurni smo da će i drugari koji budu odlučili da učestvuju u radionici imati mnogo pitanja za Jovana. Poseban akcenat će biti na savjetima o čemu sve treba da vode računa oni koji se odluče da postanu YouTjuberi. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 10 do 15 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply