Nema oftalmologa u dječjoj bolnici, na pregled kod privatnika

Young Medical Professional Checking the Eyes of Young Boy (8-10) --- Image by © Royalty-Free/Corbis

U Institutu za bolesti djece (IBD) Kliničkog centra Crne Gore zaposlena su dva oftalmologa, od kojih ni jedan trenutno ne radi, jer su na dužem bolovanju odnosno godišnjem odmoru.

Iz Kliničkog centra su CDM-u kazali da se oftalmološki pregled može obaviti u ambulanti “Borović” u Podgorici.

“Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore je potpisao ugovor sa PZU Specijalističkom ambulantom iz oftalmologije “Borović”, u kojoj djeca do 15 godina starosti mogu obaviti prvi i kontrolni pregled, kao i druge intervencije i procedure sa uputom od izabranog doktora. Napominjemo, da u IBD-u periodično dolaze i konsultanti iz Beograda”, navodi se u odgovoru Kliničkog.

U dječjoj bolnici trenutno hitnu zdravstvenu zaštitu obezbjeđuju ljekari Klinike za oftalmologiju KCCG, kao i oftalmološke konsultacije za hospitalizovanu djecu.

“Na specijalističkom stažu trenutno četiri ljekara za potrebe Klinike za one bolesti, a u toku je i konkurs za dodjelu po jedne specijalizacije iz oftalmologije za potrebe IBD-a i Klinike za očne bolesti (za djecu i adultne pacijente)”, navodi se u odgovoru KCCG.

Ugovori sa 11 privatnih ustanova za prvi i kontrolni pregled i određivanje dioptrije

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Jeste I sa uputom preko fonda ceka se od tri do cetiri mjeseca,a bez uputa da platite oko nedelju dana….Jedino je hitno ako ima neka povreda oka,a oftamoloski pregled ne smatraju hitnom stvari…..

Leave a Reply