Za proslave mature i polumature opremljeno 38 djece

Zajedno za polumaturante i maturante

Akcija Zajedno za polumaturante i maturante koju je Udruženje Roditelji organizovalo od aprila do juna ove godine uspješno je završena. U akciju se uključilo 29 butika, fizersko-kozmetičkih salona, radionica nakita i pojedinaca kao i veliki broj roditelja pomogavši da se za svečanost spremi čak 38 djece iz Podgorice, Nikšića, Cetinja, Berana, Pljevalja, Plužina i Sutomora.

Grupa za socijalnu pomoć u udruženju Roditelji prvi put je organizovala ovu akciju pomoći porodicama koje zbog loše materijalne situacije imaju poteškoća u pripremi svoje djece za proslavu maturskih ili polumaturskih večeri. Cilj je bio da djeca budu ravnopravna sa svojim vršnjacima i da ih materijalna situacija ne sputava u pripremi za slavlje, ali i tokom samih proslava. Pored porodica kojima  pomaže od samog osnivanja, Udruženje je tokom akcije javno pozvalo i ostale porodice kojima je ovakva vrsta pomoći bila potrebna da se prijave za pomoć.

Akciju Zajedno za polumaturante i maturante su pomogli su butici iz Podgorice: Lela, Bisa, Cotton, Alegra, Hit, Fashion In, Trezor, Iris, sOliver, Diva, OVS, Paradiso, Avenia, Sport vision, Legend, Nine Vest, nikšićki Natally i Lovely girl, beranski komision Vuk i Minja obuća i kreatorka Jelena Roganović Đurić. Iz Podgorice su se uključili i Nakit by Meja kao i frizersko kozmetički saloni: Ivana, Alfa ton, Jasmin, Estetik studio Zoka, Image studio, Andrea, Queen, Anik, Royal, kozmetički saloni by Adina, Markiza i Velma, kao i cetinjski modni studio Đuro, kao i Jovana Kršić.

Akciji se pridružio i fotograf Aleksandar Jaredić koji je uradio profesionalne fotografije maturanata i polumaturanta, kao i u Auto Krešo koji je donirao novac za opremanje dva maturanta. Ova akcija je samo jedna u nizu aktivnosti udruženja Roditelji kojima se želi pomoći porodicama koje su u teškoj materijalnoj situaciji, a njihovoj djeci omogućiti jednake šanse za rast i razvoj.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply