Osmjehom obojen i treći dom

kameleon3

U okviru akcije Osmijehom oboji dom 2016. Boje i lakovi Kameleon adaptirali su i treći dom. Samohrana majka Žana Rabrenović sa petoro maloljetne djece, sada ima mnogo kvalitetnije uslove za boravak.

U naselju Balijače, u blizini aerodroma Podgorica živi Žaklina Žana Rabrenović sa petoro maloljetne djece. Nakon što joj je prošle godine preminuo suprug teret podizanja i školovanja djece pao je na Žanu, a porodična penzija od stotinak eura jedva da je dovoljna za osnovne namirnice. Kuća Rabrenovića je završena do pola, a za dalje nije bilo sredstava. Unutrašnji radovi takođe su djelimično bili završeni, a zbog teške materijalne situacije Rabrenovića sigurno ne bi ni bili privedeni kraju u skorije vrijeme. Upravo takvo stanje stambenog prostora Žane i djece je razlog dolaska majstora Kameleona u Balijače, a akcija Osmijehom oboji dom 2016. je povod da se pomogne još jednoj samohranoj majci i njenoj djeci kako bi imali što zdravije i kvalitetnije uslove za život.

Suvlasnik Kameleona Boris Jovićević istakao je da je posebno zadovoljan kako su majstori uradili svoj posao, a posebno mu je drago što je kuća dobila novi izgled.

„Uradili smo dobar posao. Zidovi su bili u prilično zapuštenom stanju, štokovi od stolarije odbijeni, sobe vlažne… ali sve smo uspjeli da dovedemo u red. Jako sam zadovoljan kako sad izgleda dom Rabrenovića“, istakao je Jovićević.

Akcija Osmijehom oboji dom 2016. podrazumijeva da Kameleon uz podršku kompanije Maxima iz Lučana, adaptira deset domova socijalno i materijalno ugroženih porodica, prvenstveno samohranih majki. Na ovaj način Boje i lakovi Kamelon pokazuje da im je društveno odgovorno poslovanje itekako važna karika u razvoju firme.

U odabiru porodica Kamelon ima pomoć od Banke hrane, Udruženja roditelji, kao i od velikog broja pratilaca facebook strane (facebook.com/BojeilakoviKameleon), koji svojim predlozima kandiduju porodice za koje smatraju da im treba pomoći. A svi koji na neki drugi način žele da doprinesu ili da daju predlog, to mogu uraditi i posredstvom sajta www.bojeilakovikameleon.me .

Akcija Osmijehom oboji dom 2016. će trajati do kraja oktobra do kada će Kameleon uz podršku Maxime adaptirati domove još sedam porodica.

„Nadamo se da će još neko naći načina da pomogne Rabrenovićima kako bi imali osnovne uslove za normalano funkcionisanje. Mi smo naš dio uspješno završili. Nastavljamo dalje“, poručili su iz Kameleona.

kameleon2

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Nikad mi nece biti jasno: zasto ljudi koji pomazu slabijima objavljuju njihovu muku da im bude dodatno teze…neki pristaju zbog nemoci…..ako cinis dobro djelo neka to bude zaista dobro i od srca uradjeno

Leave a Reply