Pokreću projekat opremanja dnevnih centara i igrališta mobilijarom za djecu sa invaliditetom

budiodgovoran

Udruženje mladih sa hendikepom pokrenulo je projekat Opremanje dnevnih centara i igrališta mobilijarom za djecu sa invaliditetom u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja.

Marina Vujačić iz Udruženja smatra da bi u svakom gradu Crne Gore trebalo bi da postoji makar jedno igralište u kojem se mogu igrati i djeca sa invaliditetom .

Za ovaj projekat UMHCG će pokušati da obezbijede novac kroz kampanju Budi odgovoran.

“Pretpostavljamo da će se, kao i do sada, za realizaciju projekta čekati sakupljanje novca od kazni koje se naplaćuju zbog neizdavanja fiskalnih računa, kršenja potrošačkih prava, nepravilnosti na kupalištima”, kaže Vujačić na MNE Magazin.

Ona ističe da ih prije realizacije projekta čeka medijska kampanja putem koje će pokušati da utiču na svijest građana da ne uništavaju i ne koriste mobilijar koji je namijenjen djeci sa invaliditetom, jer na taj način krše njihova osnovna prava. Pojedini građani, podsjeća Vujačić, se u proteklom periodu nijesu savjesno odnosili prema mobilijaru koji se nalazio u parkovima, a kao primjer je navela Podgoricu u kojoj je mobilijar uništavan.

Ukupna vrijednost projekta je 50 hiljada eura.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Ljuljaska za decu invalide,koja je postavljena u parku kod bolnice je van pameti iz razloga sto ne mogu prici od peska.Koji mozak je to tako napravio da mi je znati.Tako da ako budu postavljali nov mobilijar neka misle kako da se pristupi istom

Leave a Reply