Radionice i predavanje u Razvojnom centru od 23. do 28. maja

U Razvojnom centru Udruženja Roditelji naredne sedmice biće održane dvije  radionice namjenjene djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i jedna za roditelje djece koja kreću u vrtić naredne školske godine.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Biblioteke igračaka i Razvojnog centra u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje: email [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Fabecook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Ptice selice

U utorak 24. maja u 18 časova biće održana radionica Učimo o pticama selicama. To je druga radionica bazirana na edukaciji djece o pticama selicama, njihovom načinu života, ishrani i značaju za ljude. U fokusu radionica biće roda, lasta, čiop i pčelarica – glasnici proljeća. Radionicu organizujemo u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, a vodiće je biološkinja Anela Sijarić. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

Polazak u vrtic

U četvrtak, 26.maja, u 18 sati počeće radionica za roditelje čija djeca kreću u vrtić naredne školske godine. Od vaspitačice Žane Goranović i medicinske sestre Seide Pepić iz JPU “Đina Vrbica” roditelji će dobiti savjete kako da pomognu djetetu da se prilagodi na novu okolinu i odvajanje, kako da oni taj period prođu bezbrižnije, kako da se ponašaju da bi umanjili i svoju i djetetovu separacionu anksioznost, šta da spreme za polazak u vrtić…

Spretne rucice

U subotu 28. maja od 11 časova biće organizvana još jedna kreativna radionica za najmlađe. U toku radionice Spretne ručice mališani će sa članicom Udruženja Majom Raičević od domaćeg tijesta za igru praviti različite figurice (životinje, voće..) i oblike, a imaće i spremne tematske modele po kojim će raditi. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 2 do 6 godina. Prijavljivanje u toku, a broj mjesta ograničen na 15, a prisustvo roditelja je obavezno.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply