Počinje upis u prvi razred srednje škole

ekonomskaskola

Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za upis u prvi razred srednje škole za školsku 2016/2017. godinu, a prijave će se podnositi od 13. do 17. juna.

Pravo na upis ostvarilo je 7.768 učenika devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori. Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je konkursom predviđeno 8.799 mjesta.

Predviđeno je 1.440 mjesta za trogodišnje stručne škole treći stepen, 4.959 za četvorogodišnje stručne škole četvrti stepen, od čega je 129 mjesta u oblasti muzičke i likovne umjetnosti i gimnazije 2.400 mjesta, precizirali su Ministarstva.

Oni su naveli da je prijavu na konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole potrebno dostaviti školi od 13. do 17. juna.

Rang lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 20. juna, a prijava za upis učenika podnosiće se školi 23. i 24. juna.

U saopštenju se kaže da se na konkurs mogu prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

Izuzetno, u srednju stručnu školu mogu da se upišu i osobe do 18 godina, uz odobrenje nastavničkog vijeća škole, navodi se u saopštenju i dodaje da polumaturantima za upis neće biti potreban izvod iz matične knjige rođenih.

Konkurs je objavljen na sajtu Ministarstva prosvjete.

Izvor: CDM, Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply