Fondacija mladih uručila vrijednu donaciju za GAK Bolnice Danilo I

SAMSUNG CSC

Predstavnici Fondacije mladih uručili su u četvrtak CTG aparat i lampu za porođajnu salu Ginekološko-akušerskom odjeljenju Opšte bolnice Danilo I na Cetinju, koju su obezbijedili u toku donatorske kampanje Prvi sigurni otkucaji.

Oprema je vrijedna 6 hiljada i 300 eura, a novac je obezbijeđen kroz kampanju koju je Fondacija realizovala prethodnih nekoliko mjeseci.

Ova donatorska akcija se prepoznaje po učešću Evropske unije i Fonda za aktivno građanstvo u cijelom procesu kroz program Akademija održivosti, putem tzv. ”matching” procesa, gdje su oni donirali istu sumu novca koja prikupljena prilikom kampanje pa je ukupna vrijednost donacije 6 hiljada i 300 eura.

U akciju se uključio i Klub privrednika Cetinja koji je pomogao u sakupljanju novca i kupovini korisnog poklona.

Načelnica Ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice Danilo I  doktorica Branka Lopičić Kaluđerović je zahvalila na donaciji i ukazala da je ova oprema neophodna za kvalitetan rad u porođajnoj sali.

„Veoma sam zadovoljna što su ovi mladi ljudi prepoznali gdje treba donirati i što su ovaj vrijedan poklon usmjerili na mjesto gdje počinje život-u porođajnu salu.Nadam se da će i druge nevladine organizacije i pojedinci slijediti primjer Fondacije mladih i Aktivne zone i obezbijediti nedostajuću opremu kako našoj, tako i drugim bolnicama u Crnoj Gori“, naglasila je Lopičić-Kaluđerović.

Sekretar Privrednog kluba Cetinja, Ilija Ševaljević je istakao da im je bila velika čast i zadovoljstvo da budu dio ovog projekta u kojem su obezbijedili dvije trećine neophodnih sredstava.

“Cetinjski privrednici će i u narednom periodu biti partner u svim sličnim akcijama”, najavio je Ševaljević.

Ciljevi Fondacije mladih su da afirmiše humanost, solidarnost, aktivizam kao i druge vrijednosti građanskog društva, i da pruža podršku i podsticaj razvoju civilnog društva, filantropije i kulture davanja.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply