Za Dječje i porodiljsko odjeljenje Opšte bolnice Kotor 170 hiljada eura donacija

prvidom

U velikoj humanitarnoj akciji Rotari kluba Budva za obezbjeđivanje sredstava za nabavku opreme za Dječje i porodiljsko odjeljenje Opšte bolnice Kotor pod sloganom Dočekajte nas kako zaslužujemo-Moj prvi dom prikupljene su donacije ukupne vrijednosti od skoro 170 hiljada USD.

Kako je saopšteno iz Rotari kluba Budva, medicinska oprema je nabavljena i svečano će biti puštena u rad 1. juna.

“Uz pomoć najsavremenijeg ultrazvuk aparata, porodiljskih stolova, pacijent-monitora, fetalnih monitora, prenosnih inkubatora, radiotalasnog hirurškog noža, infuzione pumpe, fototerapijske lampe i drugog, Opšta bolnica u Kotoru od juna ove godine imaće i najsavremenije opremljeno porodilište u našoj državi”, kazali su iz RC Budva.

Veliku humanitarnu akciju organizovao je Rotari klub Budva u saradnji sa 18 Rotari klubova iz Crne Gore, Srbije, Mađarske, Austrije, Njemačke i SAD.

Pored Rotari klubova, veliki doprinos akciji dalo je preko 130 crnogorskih građana i kompanija.

Izvoz: CDM

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. I vakat je vise,moja sestra se prije 2 godina morala porodit u Pg jer Kotor nije ima ni uslova ni doktora za njen komplikovan carski rez,jos je bila u Pg 2 mjeseca prije porodjaja,zbog eventualnih komplikacija. Sve se dobro zavrsilo.

  2. Tamo sam bila dva puta,iako nemam nameru da vise idem mnogo mi je drago zbog svih drugih porodilja, Kotor je to zasluzio kao i svi doktori i babice koji su vredno radili i u najgorim uslovima koji su bili pre sedam godina kada sam zadnji put bila! Uvek bi bili moj izbor!

Leave a Reply