Radionice u Razvojnom centru od 9. do 14. aprila

U Razvojnom centru udruženja Roditelji naredne sedmice započeće novi ciklus radionica za djecu i roditelje posvećen zdravoj ishrani, a biće organizovana i radionica za roditelje budućih prvaka.

Razvojni centar se zajedno sa Bibliotkom igračaka nalazi u ulici “Bracana Bracanovića” 74/a u Podgorici.

Za učestvovanje u besplatnim radionicama potrebno je prijaviti djecu i to na email adresu [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Fabecook stranice Igračkoteka i Razvojni centar zbog ograničenog broja mjesta.

jedimozdravo

U utorak 10. maja u 18 časova počinjemo sa serijom novih radionica u našem Razvojnom centru. Radionice pod nazivom Jedimo zdravo-budimo zdravi baviće se zdravom ishranom kod djece. Značaj pravilne i zdrave ishrane naročito je važan u djetinjstvu, kada dolazi do najintenzivnijeg rasta i razvoja. Ako se u tom periodu djeca hrane zdravo to će predstavljati i osnovu za čitav život ali i prevenciju različitih bolesti do kojih nepravilna ishrana može dovesti. Radionicu organizujemo u saradnji sa Smart foodom, a vodi je nutricionistkinja Jelena Jovanović. Na radionici će djeca zajedno sa Jelenom praviti voćne salate i sokiće i kroz zajednički rad i igru učiti o nutritivnim vrijednostima voća I zašto je dobro jesti raznovrsno voće. Mogu učestvovati djeca od 5 do 12 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U četvrtak, 28. aprila, u 18 sati počeće radionica za roditelje budućih prvaka. Ova radionica je trebalo da bude održana prije uskršnjih i prvomajskih praznika ali je na predlog roditelja odložena. Polazak djeteta u školu je veoma važan trenutak za cijelu porodicu jer sa sobom donosi značajne promjene kako za dijete tako i za roditelje. Od učitelja Save Kovačevića iz OŠ Oktoih Roditelji će saznati da li i kako djecu treba pripremiti za početak školske godine, šta treba da pripreme, kako oni da se prilagode novoj situaciji i na koji način da razgovaraju i rade sa djetetom posebno u prvim mjesecima školovanja.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply