Od sjutra zatvoren vrtić na Savini

obavjestenje-za-roditelje-vrtic-savinaGlavni vaspitači vrtića na Savini u Herceg Novom dočekali su jutros roditelje i njihovu djecu sa obavještenjem da će odlukom Ministarstva prosvjete od sjutra vrtić biti zatvoren, jer je neophodno ispitati stabilnost cijelog objekta i terena.

“U šoku smo, ne znamo gdje ćemo s djecom. Radimo suprug i ja, a mjesta u drugim vrtićima nema dovoljno. Čak i da ima, daleko je da idemo do Igala. Rekli su nam da uzmemo stvari. Pitam se kako će predškolci završiti godinu. Ostalo je još dosta toga da nauče”, požalila se jedna majka, koja je pozvala Radio Jadran.

U vrtiću, koji je dio Javne predškolske ustanove “Naša radost”, do sada je boravilo oko 200 mališana. Direktorica Tanja Dulić, potvrdila je Radio Jadranu da će za dio njih pokušati da nađu mjesto u vrtiću u Igalu, od 4. maja. No, što će biti sa ostalom djecom, za sada nema odgovora.

U obavještenju roditeljima navodi se da je razlog prijevremenog zatvaranja objekta kompletno ispitivanje stabilnosti konstrukcije, kako zdanja tako i terena.

vrtic-savina-nadstresnicaIspitivanje je inicirano skorašnjim padom nadstrešnice u jasličnom bloku objekta vrtića na Savini. Neophodne analize preduzeće se kako bi se obezbjedila sigurnost djece.

Ustanova u ovom trenutku nema mogućnost da svu djecu rasporedi po svojim vaspitnim jedinicama.

Zato molimo roditelje da, ukoliko imaju bilo kakvo rješenje za zbrinjavanje djece iskoriste to i ne dovode djecu. One koji to nemaju treba  da se do kraja dana prijave grupnom vaspitaču kako bi poslije prvomajskih praznika, od 4. maja obezbijedili uslove za prihvat određenog broja  djece u vrtić Igalo“,  navodi se u obavještenju roditeljima.

Roditelji su u nevjerici, najviše zbog toga što nije nađeno alternativno rješenje, jer vrtić u Igalu neće moći da primi svu djecu. Pitanje je i kako će se obaviti selekcija i ko će imati tu “privilegiju” da dobije mjesto.

Jedan od očeva  je prokomentarisao rezignirano: ”Ništa, sada će se malo družiti sa babom i đedom”.

Međutim, nijesu svi te sreće da imaju kod koga da ostave djecu, niti da plaćaju pet puta više  da bi ih neko čuvao. Zato očekuju ono što bi bilo i logično u ovakvim situacijama, da Ministarstvo i Opština hitno nađu rješenje za privremeni boravak djece, dok se ne završe ispitivanja objekta na Savini i eventualno njegova rekonstrukcija. Tako su, kažu, uradili i Tivćani. Jer, očigledno, teren na Savini klizi i boravak u vrtiću predstavlja opasnost.

Kako javlja Radio Jadran, već ima predloga da se privremeno osposobe prostorije u Upravnoj zgradi bivšeg Prvoborca u Meljinama, gdje bi djeca mogla boraviti bar do 12 h, bez spavanja.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply