Održan Veliki saobraćajni čas u Podgorici

cas

Veliki saobraćajni čas za djecu održan je danas u Podgorici, u okviru manifestacije Dječiji proljećni vikend.

Veliki saobraćajni čas organizovao je Alfa centar je u saradnji sa Udruženjem Roditelji, Međunarodnom policijskom asocijacijom, sekcija Crne Gore, a u partnerstvu sa Upravom policije, Vojskom Crne Gore, Službom zaštite i spašavanja Podgorica i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć.

cas4

U zabavnom dijelu programa učestvovao je dječiji animator Žarko Stanišić – Žabac, koji je na zanimljiv način djecu naučio osnovnim saobraćajnim pravilima prilagođenim njihovom uzrastu. Pored toga, djeca su imala priliku da se takmiče u kvizu poznavanja saobraćajnih propisa, kao i da učestvuju na likovnom takmičenju na temu Saobraćaj u mom gradu, a najbolji su osvojili simbolične nagrade.

Kako je kazala Nada Radović, koordinator programa bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru, veliki saobraćajni čas je imao za cilj da se kod osnovaca unaprijede postojeća, ali i usvoje nova znanja kada je u pitanju saobraćajna kultura i saobraćajna bezbjednost.

“Na ovakvim aktivnostima djeca su u prilici da nauče mnogo novih saobraćajnih pravila, koja će im u velikoj mjeri olakšati snalaženje u svakodnevnim saobraćajnim situacijama”, rekla je ona.

cas3

Na kraju časa organizovan je tehnički zbor vozila specijalne namjene, kao sto su vozila Uprave policije, Vojske Crne Gore, Službe zaštite i spašavanja i Hitne medicinske pomoći.

Djeci je predstavljena namjena specijalnih vozila, kao i način upotrebe i razlika među zvučnim signalima vozila, rotaciona svijetla, sredstva veze i ostala tehnička oprema, a dijeljeni su i flajeri Pješaci bezbjedno u saobraćaju.

cas2

Izvor: CDM

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply