URA danas traži da Skupština raspravlja o uvođenju dječjeg dodatka

dodatak

Građanski pokret URA zatražiće danas na skupštinskom zasijedanju da se na dnevni red uvrsti Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti koji predviđa uvođenje dječjeg dodatka za svu djecu do 15 godina, i povećanje za 50 odsto postojećim korisnicima naknade.

“Predlog zakona je dobio podršku zakonodavnog i odbora za zdravstvo skupštine Crne Gore, tako da nema nijednog razloga da se na plenumu ovaj naš predlog ne usvoji”, objavio je koordinator za socijalnu politiku URA Miloš Konatar na svojem Facebook profilu.

U URA-i smatraju da svako dijete u Crnoj Gori treba da prima dječiji dodatak, a da ona djeca koja su u stanju materijalnih potreba, moraju primati veći dodatak nego do sada.

Konatar podsjeća da zvanična statistika pokazuje da je svako deseto dijete u Crnoj Gori siromašno, da svako deseto dijete prima dječiji dodatak, a da trenutno dječiji dodatak iznosi od 19 do 31 eur.

“Ovi podaci više govore o neodgovornosti države nego o pomoći i solidarnosti”, navodi Konatar i ocjenjuje da ukoliko država naplati samo jednu trećinu poreskog duga koji trenutno iznosi preko 700 miliona eura, narednih deset godina će svako dijete u Crnoj Gori primati dječiji dodatak.

“Za djecu u Crnoj Gori mora biti novca”, zaključuje Konatar.

Traže dječji dodatak za svu djecu do 15. godine života

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. pitajte prijatelje van nasih granica koliki je dodatak za djecu,ja sam ostala frapirana sa informacijama iz Austrije,Svajcarske,pa sam prestala dalje da pitam jer mi je pripala muka,mi ni plate nemamo tolike, a kamoli da se taj iznos povecava kako dijete raste,daj boze da uspiju u tome,ali ja ni naknadu ne mogu da dobijem pored troje djece i 16 godina staza,a kamoli da se nadam djecjem dodatku.

Leave a Reply