Igračkoteka i Razvojni centar na sajmu – Inovacijama za jednake mogućnosti

inovacije

Udruženje Roditelji predstaviće naredne sedmice, na sajmu inovativnih ideja Inovacijama za jednake mogućnostiBiblioteku igračaka i Razvojni centar čiji je glavni cilj da djeci i roditeljima, bez obzira na njihov materijalni status, obezbijedi mjesto za igru i mnogobrojne sadržaje koji podrstiču intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj djeteta.

Na sajmu će više nevladinih organizacija predstaviti socijalne servise koje pružaju i inovativne metode za inkluziju marginalizovanih grupa ključnim donosiocima odluka, a biće održan 15. marta u EU Info centru.

Sajam je bio projekta Ubrzanje razvoja zajednice –SPEED UP koji sprovode nevladine organizacije Juventas i SOS Telefon Podgorica u saradnji sa Koalicijom KNO za društvene promjene, a finansira ga Evropska unija, posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Organizatori sajma planiraju da okupe ministre resornih ministarstava kako bi neposredno čuli probleme sa kojima se suočavaju pružaoci usluga i naranjivije grupe stanovništva, izložili planove za njihovo rješavanje ali i stvorili osnovu za kreiranje dugoročnijih sinhronizovanih međusektorskih inicijativa koje bi dale bolje rezultate.

Sem ministara, planirano je da događaju prisustvuju i visoki predstavnici međunarodne zajednice, kao i predstavnici kompanija i nevladinih organizacija koje se bave temama od značaja za marginalizovane grupe.

Predstavnici organizacija će na Sajmu imati interaktivne prezentacije izlaganja tokom kojih će izložiti dostignuća i osnovne probleme sa kojima se susreću, i biti u prilici da postave pitanja ključnim donosiocima odluka.

Učesnici Sajma su protekle tri sedmice učestvovali u radionicama „laboratorije inovacije“ tokom kojih su, uz pomoć scenaristkinje i producentkinje DraganeTripković, konsultanta Nikole Vulića i reditelja Ivana Čojbašića, pripremali i osmišljavali prezentacije svojih inovativnih servisa.

Na Sajmu će učestvovati i Centar za ženska prava, Crveni krst Crne Gore, ATAK, NVU STAZE, Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac, Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID, Juventas, CAZAS, Crnogorski ženski lobi, Help, Sos telefon za žene i djecu žrtve nasilja Podgorica, Crnogorska LGBTIQ asocijacija Queer Montenegro i PR Centar.

Sajam će otvoriti šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnič, ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje Arijana Nikolić, zamjenica ministra zdravlja Mira Jovanovski Dašić, izvršne direktorice NVO Juventas i SOS telefon Podgorica Ivana Vujović i Biljana Zeković.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply