Porodilja iz Rožaja preminula u KCCG

klinicki

Trudnica Š.A. iz Rožaja, koja se porodila u nedjelju, 28. februara, preminula je jutros u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici.

Rožajki je u nedjelju, nakon što se porodila na ginekološko-akušerskom odjeljenju u tom gradu, pozlilo zbog obimnog krvarenja, saznaje CdM.

“Nijesam vodila njenu trudnoću, već je ona došla u moju smjenu da se porađa. Upozoravala sam je da treba da ide u bolnički centar u Beranama s obzirom na to da je starija prvorotka, ali je ona insistirala da ostane kod nas i da se ovdje porodi. Porođaj je protekao u najboljem redu. Bio je to primjer idealnog porođaja. Nije krvarila i osjećala se savršeno. Nakon tri i po sata porodilja se požalila na mučninu i bolove u predjelu želuca. Dali smo joj terapiju, a potom pozvali i internistu, koji joj je ukazao prvu pomoć”,  kazala je dr Lukač za Pobjedu, ističući da Agović nije imala krvarenje dok je bila na ginekologiji rožajskog Doma zdravlja.

U beransku bolnicu, kako tvrdi doktorka, upućena je sa potpuno urednom krvnom slikom.

Direktor Doma zdravlja dr Hajran Kalač je potvrdio da je porođaj protekao u najboljem redu te da su komplikacije nastupile nakon tri i po sata.

“Kod porodilje su nastupile određene komplikacije u vidu hipotermije i gubljenja svijesti. Internista je ukazao na potrebu da je uputimo u Berane. Sada je na nadležnim organima da utvrde uzrok smrti i svako ko je odgovoran za bilo što u vezi ovog slučaja neka snosi posljedice”,  kazao je dr Kalač.

Prema nezvaničnim informacijama Pobjede, Agović je u Beranama primila više od 20 jedinica krvi i onda upućena u Klinički centar Crne Gore gdje je preminula. Rezultati obdukcije do sinoć nijesu bili poznati.

Vrhovno državno tužilaštvo juče je saopštilo da su „povodom obavještenja dobijenog od dva građanina da je Š. A. nakon porođaja 28. februara preminula u ranim jutarnjim časovima 1. marta u Kliničkom centru Crne Gore“ donijeli naredbu da komisija vještaka Centra za patologiju i sudsku medicinu obavi sudsko-medicinsko vještačenje.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je dalo nalog i da medicinske ustanove, čiji je bila pacijent, dostave vještacima medicinsku dokumentaciju. Obdukciji će prisustvovati dežurni tužilac saopštili su oni.

Klinički centar nije se oglasio povodom smrti Agović. Direktor ove ustanove dr Ranko Lazović, kao ni medicinski direktor dr Vladimir Dobričanin nijesu odgovarali na pozive.

Dr Snežana Raspopović, načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo, javila se na telefonski poziv, ali je rekla da nije ovlašćena za davanje izjava.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Bas me interesuje sta ce se pokazati kao uzrok smrti,i kako ce se porodiliste oprati od svega. Lezala sam krajem januara na patologiji na pracenju bliznacke trudnoce i pokupila bakteriju “pseudomonas” koja je napala plodnu vodu i na kraju posteljicu sto je prouzrokovalo preuranjeni porod sa 35tt,infekciju pseudomonasom obje bebe i mene,nalazi crp kod svo troje su bili na granici da dijagnoza bude sepsa

  2. Od Rozaja do Podgorice…Ovo nije usamljen slucaj vec jedan u nizu a bruka je sto svi cute.Mediji to malo proprate,lekari jedan drugig stite i tako se svi brzo ucute!Prosle godine isti slucaj,porodilja jako mlada umire.Dok pacijent samo privuce paznju lekara u vecini slucajeva bude prekasno.Ma sta reci,cijela drzava je u krizi ali zdravstveni sistem u ovoj drzavi je nesto cega se svaki gradjanin plasi jer tu pacijent ne nalazi ni najmanju sigurnost.

Leave a Reply