Ilda u finalu Miss and Mister Kids Montenegro, snimila i prvu reklamu

irmaiilda

Ilda Huremović stigla je do finala na takmičenju Miss and Mister Kids Montenegro. Ova djevojčica sa Daunovim sindromom iz Podgorice iako ima poteškoće, bori se i grabi svoju sreću!

“Ilda gaji ljubav prema manekenstvu, poziranju, sceni i pisti. Sa samo sedam godina i pored toga što je smatraju drugačijom uspjela je da pokaže želju da svi čuju za nju i da se pojavi na TV”, priča uzbuđena majka Sara Huremović.

Ona zajedno sa sestrom bliznakinjom male Ilde, Irmom prati svaki njen uspjeh. Kako je objasnila ova mlada mama, njena ćerka počela je da se bavi manekenstvom kada je imala samo pet godina.

Ilda je, takođe, prva djevojčica sa Daunovim sindromom koja je prošetala pistom na humanitarnoj reviji sa samo pet godina. Tu humanitarnu reviju organizovala je poznata modna kreatorka Nada Koljenšić. Poslije toga je imala par revija i već dvije godine se bavi manekenstvom u modnoj agenciji National Stal.

Na pitanje kako se osjeća Ilda povodom ovog uspjeha, majka Sara Huremović kaže da je njena ćerka presrećna i napominje da će se finalno veče tog takmičenja održati u Podgorici 21. marta.

“Taj dan je Dan djece sa Daunovim sindromom. Inače, za Ildinu finalnu haljinu potrudila se Nada Koljenšić kojoj ovom prilikom zahvaljujem od srca. Takođe, se zahvaljujem i Kulturno-umjetničkom društvu Željezničar na iznajmljenoj nošnji. Naravno, moram da se zahvalim i modnom dizajneru Aleksandru Jovanoviću koji je pozvao Ildu da učestvuje takmičenju i organizovao finale”, kazala je Sara.

Na Facebook stranici Irma i Ilda, danas su objavljene i Ildine fotografije sa njene prve reklame.

Ilda, kako je navela njena mama, pozira za Mia Fashion Kids.

Izvor: Kolektiv, Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply