Jednostavna i brza igra za vježbanje dječjeg strpljenja

lavirint2

Djeca u periodu od 3 do 4 godine uče i usvajaju mnogo aktivnosti koji se tiču motorike i vizuelne percepcije. Takođe jedna od stvari koja odlikuje ove godine je učenje strpljenja odnosno vježbanje da ono postane bolje nego što je bilo. Baš zato što se od njih sada zahtijeva da usvajaju složenije radnje to podrazumijeva i strpljenje koje, složićete se, nekoj djeci ne ide od ruke.

Vjerovatno ste primijetili ako vaša djeca spadaju u ovu kategoriju, da kada krenu da se igraju sa nečim, čim naiđu na prepreku koju ne mogu da savladaju poslije drugog, trećeg puta, iznerviraju se i bacaju igračku ili prosto odustanu. Zato im napravite ovu igricu odnosno lavirint.

  • Poklopac od kutije od cipela;
  • Slamčice;
  • Dekorativni papir ili kolaž papir;
  • Lijepak;
  • Kliker ili neka manja loptica.

lavirint

Poklopac od kutije dekorišite kako vi želite nema pravila. Slamčice isjecite na razne dužine i poređajte tako da nastane lavirinit. Starija deca mogu ovo sami da urade, a za mlađu uradite vi. Prije nego što krenete da liepite slamčice za dno poređajte ih da vidite kako to sve izgleda i da li loptica ima mjesta da prođe između. Ako vam se sviđa kako su slamčice poređane, zalijepite ih i gotovi ste, igra može da počne. Stavite kliker na jednu stanu i recite djetetu da ga dovede do druge strane lavirinta.

Naravno ovo je velika replika onog malog lavirinta sa kojim se i većina nas igrala kada smo bili djeca. Prednost u veličini je što nije potrebna onako velika preciznost kao sa malim i što i manja djeca mogu da se igraju a opet vježba se smirena ruka i strpljenje.

Ovo ćete lako napraviti, a djeca će se zanimati i vježbati svoje ruke i oči.

Izvor: Mama i tata

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply