Dva nova vrtića u Nikšiću

vrtic

Foto: ND Vijesti

Javna predškolska ustanova „Dragana Kovačević“ u Nikšiću bogatija je od danas za dva nova vrtića – Palčicu u Kočanima i Mačak u Župi, i sada ih sada ima ukupno 17.

Ministar prosvjete Predrag Bošković, koji je zajedno sa predsjednikom Opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem otvorio pomenute vrtiće, kazao je da im je cilj da što veći broj bude djece bude obuhvaćen predškolskim obrazovanjem koje je ključno za socijalizaciju djece i izgrađivanje njihovih ličnosti, kao i za kasnije rezultata u školama.

Istakao je da je posebno ponosan što je vrtić u Župi napravljen za tri mjeseca i što je u tu priču bio uključen od samog početka.

vrtic2

Foto: ND Vijesti

Za potrebe vrtića u Kočanima renoviran je Dom te mjesne zajedice. U dva nova vrtića biće uposleno 15 radnika, a za njihovu gradnju i rekonstrukciju utrošeno je preko stotinu hiljada eura. Većinu novca, 80 hiljada, opredjelilo je resorno ministarstvo, Opština je ustupila prostor Doma MZ u Kočanima i obezbijedila građevinske dozvole, dok je ostatak novca obezbijedila JPU „Dragan Kovačević“, kao i dvije Mjesne zajednicena gdje se nalaze novootvoreni vrtići.

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Radmila Backović kazala je da je kapacitet vrtića Palčica, čija površina je 80 metara kvadratnih, 80 mališana, a da ih je upisano 60, dok se u vrtiću Mačak, površine 213 kvadrata, trenutno nalazi 80 mališana od 120, koliko može da ih primi.

Veselin Grbović je kazao da je u posljednje tri godine na teritoriji opštine Nikšić otvoreno pet – šest vrtića, kao i da će nastaviti istim tempom. Posebno zadovoljstvo, kako je kazao, predstavlja i to što su uposleni u vrtiću Mačak iz Župe, mjesne zajednice gdje se povećava broj stanovnika.

Mališani JPU „Dragan Kovačević“ su zajedno sa vaspitačima pripremili bogat kulturno – umjetnički program, a uprava škole „Dušan Bojović“ iz Župe poklonila je televizor za novootvoreni vrtić.

Ministar i predsjednik Opštine obišli su i Montessori vrtić Fondacije “Stanislav Ćano Koprivica”, gdje se nalazi 80 mališana, a na čekanju je još 30.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply