Igračke donirale porodice i kompanije

dav

U akciji Zajedno za Igračkoteku, koju je udruženje Roditelji organizovalo u subotu u Podgorici, prikupljeno je preko 100 očuvanih igračaka i knjiga od oko 50 porodica, a mikrokreditna finansijska organizacija Alter Modus poklonila je vaučere za kupovinu novih.

dav

“Fond Biblioteke igračaka, koja je počela sa radom 18. januara brojao je do juče oko 300 igračaka, što znači da je značajno upotpunjen u toku akcije, koja će biti ponavljana s vremena na vrijeme. Svi zainteresovani mogu donirati igračke i u narednom periodu svakog radnog dana od 9 do 15 i u popodnevnim satima kada se održavaju radionice. Za informacije nas mogu kontaktirati kada god to žele”, kazala je Lepa Žunjić, koordinatorka Igračkoteke i Razvojnog centra.

dav

U toku prve tri sedmice rada Igračkoteke i Razvojnog centra u Glavnom gradu iznajmljeno je čak 96 igračaka. U Igračkoteci su najzastupljenije didaktičke, igračke od kvalitetne plastike ili drveta uz pomoć kojih djeca mogu razvijati finu i krupnu motoriku, kao i školske lektire, dječji časopisi, enciklopedije i slično.

Igračkoteka (biblioteka igračaka) i Razvojni centar je mjesto gdje roditelji i staratelji mogu besplatno da iznajme neku od igračaka za svoje dijete i vrate je nakon određenog perioda, slično iznajmljivanju knjiga u biblioteci. Pored klasičnog iznajmljivanja igračaka, djeca zajedno sa svojim roditeljima/starateljima, mogu i da provedu neko vrijeme u prostoru Igračkoteke, kako igrajući se, tako i učestvujući u besplatnim tematskim radionicama i predavanjima. U proteklih 20 dana održane su likovna radionica, radionice posvećene medijskoj pismenosti, održavanju pažnje i rješavanju konfliktnih situacija kao i radionica izrade vezenih čestitki i Igra reciklaže. Naredna je najavljena za utorak, a posvećena je razvoju grafomotorike kod manje djece.

radionica

U Razvojnom centru naredne sedmice počinje i podrška u učenju djeci školskog uzrasta iz socijalno ugroženih porodica. Sa njima će raditi volonteri, uglavnom studenti, koji su prošli obuku pedagoga, psihologa, učitelja i profesora, ali će se uključiti i prosvjetni radnici članovi udruženja Roditelji, koji su iskazali želju da volontiraju i pomognu socijano ugroženim porodicama.

Igračkoteka i Razvojni centar se nalaze u ulici Bracana Bracanovića 74/a (bivši Tuški put), u Podgorici.

Više detalja o aktivnostima Igračkoteke i Razvojnog centra mogu se pronaći na linku http://on.fb.me/1OVubn1

Album fotografija Aide Dizdarević sa akcije Zajedno za igračkoteku

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply