Klinički centar dobio pokretnu stomatološku stolicu

stolica

Izvor: CDM

Klinički centar Crne Gore dobio je mobilnu stolicu, koja će im omogućiti bolju stomatološku uslugu čime će biti okončana dosadašnja situacija u kojoj su djeca sa invaliditetom za sve intervencije koje se rade u opstoj anesteziji morala putovati u Beograd.

“Ova današnja donacija koju je ova klinika dobila je vrlo važna za djecu sa invaliditetom, koja moraju raditi intervencije u opštoj anesteziji. Za takve intervencije se moralo u Beograd ići, za najprostije neke stvari, recimo za vađenje zuba ili nešto slično”, kazao je za TV Vijesti Milenko Vojičić.

Milenko je član Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom i član Skupštine Udruženja mladih sa hendikepom. Zadovoljan je što je Stomatološka poliklinika dobila ovaj mobilni uređaj, vrijedan 24 hiljade eura.

“Sve ove godine unazad, vjerujte, da ni jedan odsto svojih stomatoloških potreba nijesam mogao da odradim u sistemu zdravstva Crne Gore, prije svega zbog fizičke nepristupačnosti ordinacija”, priča za TV Vijesti Milenko Vojičić.

Nadležni kažu da će ubuduće moći bolje da liječe i djecu i odrasle.

“Zato je njen naziv pokretna stomatološka jedinica zbog toga što ona može da se prebaci iz jednog operacionog bloka u Kliničkom centru, možemo kada bude dijete u pitanju do 16 godina da je prebacimo u Institut za bolesti djece i da se tamo odradi kompletna usluga. A kada je u pitanju odrasli pacijent, onda će se to raditi u operacionom bloku Kliničkog centra”, rekao je Dženad Ganjola, direktor Stomatološke poliklinike.

Ministarka rada i socijalnog stranja Zorica Kovačević je najavila da će Vlada u narednom periodu raditi sve na poboljšanju uslova osoba sa invaliditetom. U planu je da se jedan ovakav uređaj nabavi stavi u funkciju na sjeveru Crne Gore, možda već za nekoliko mjeseci.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply