Uručena nagrada Oktoih

nagrade

Foto: Vijesti

Najveće priznanje u oblasti prosvjete, Državna nagrada Oktoih, uručena je Javnoj predškolskoj ustanovi „Đina Vrbica“ i OŠ Oktoih iz  Podgorice, kao i Mirsadi Šabotić, profesorici crnogorskog jezika i književnosti u Gimnaziji 30. septembar iz Rožaja.

Nagrada je ustanovljena 1970. godine i dodjeljuje se kao najveće priznanje za doprinos unapređenju vaspitno-obrazovnog rada, za odanost i posvećenost nastavničkog posla. Ove godine prdloženo je osam ustanova i 12 pojedinaca.

“Šabotić se u svom radu dokazala stručnim kvalitetima, odličnim rezultatima u radu sa učenicima, brojnim priznanjima i nagradama. Izuzetan je kreativni radnik. Kroz brojne vannastavne aktivnosti promovisala je crnogorsku kulturu i van njenih granica. Svoju humanost je pokazala i u radu sa djecom sa posebnim potrebama. Objavila i veliki broj stručnih radova”, obrazložila je odluku žirija predsjednica žirija Zoja Bojanić-Lalović.

Ona je navela da je OŠ Oktoih”ozbiljna vaspitno-obrazovna ustanova, koja 25 godina uspijeva da se nametne odličnim rezultatima, talentovanim i uspješnim učenicima i pedagoški zdravim kolektivom.

“Mnoštvo vananastavnih aktivnosti pokazuje težnju da kod učenika izaziva kreativnost. Škola je iznjedrila veliki broj mladih i uspješnih ljudi, a karakteriše je visok profesionalizam, spremnost za saradnju i otvorenost za nove izazove”, kazala je Bojanić -Lalović.

Ona je navela i da je JPU “Đina Vrbica” osnovana 2008. godine i da je najbolji  primjer kako treba krenuti od kvalitetnih temelja.

“Zahvaljujući izuzetnom naporu vaspitača, ova ustanova daje značajan doprinos obrazovnom sistemu Crne Gore i imaju veliko povjerenje roditelja”, kazala je ona.

Nagrade je Šabotić i direktorima Oktoiha i “Đine Vrbice” Vukiću Konjeviću i Nataši Tomović uručio ministar prosvjete Predrag Bošković koji je podsjetio da je to priznanje do sada dobilo 60 institucija i 126 pojedinaca.

“Biti dio ovakve tradicije je velika čast. Ovo priznanje je uvijek išlo u ruke onih koji su ga stvarno zaslužili i nadam se da će dobitnici znati da se i dalje nose sa obavezom koju ona nosi i biti podstrek za uspjehe u narednim godinama”, kazao je Bošković.

Izvor: Vijesti

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply