Trudni ste, i idete na zimovanje. Šta da ponesete?

trudnicanasnijegu

Ako se spremate na zimovanje, a trudni ste, evo što bi svakako trebalo da ponesete.

Odjeća koju nosite neka bude od prirodnih materijala, kako bi izbjegli znojenje. Takođe, ponesite odjeću za slojevito oblačenje, jer je velika vjerovatnoća da će vam biti malo hladno, pa malo vruće. Ne zaboravite udoban veš, potkošulje bez rukava i tanke potkošulje dugih rukava, hulahopke ili helanke koje vas ne stežu, džempere i naravno nepromočive pantalone i debelu jaknu.

Kapa, šal, rukavice su naravno obavezni detalji.

Nikako ne zaboravite kvalitetne, udobne i vodootporne  čizme. Vrlo je važnu da se ne klizaju.

Sunce zimi zna zavarati, pogotovo ako ste na snijegu, pa će vam zbog odsjaja biti itekako potrebne! U planinama sunce može biti iste jačine kao usred ljeta, pa je neophodno ponijeti i kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom, koju treba nanositi samo na lice i eventualno vrat. Za usne obavezno koristite zaštitni balzam, po mogućnosti sa zaštitnim faktorom.

Za šetnju po snijegu pripremite manju torbu u koju ćete spakovati samo najpotrebnije stvari, jer na snijegu zbog velike i prepune torbe možete izgubiti ravnotežu i pasti. Torba bi trebalo da bude od nekog nepromočivog materijala.

Svakako ponesite najnovije nalaze od lijekara, zdravstvenu knjižicu i lijekove koji su dio propisane terapije koju uzimate.

Izvora: Čuvarkuća

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply