Policajka oduševila svijet – podojila napuštenu bebu i spasila joj život

policajka

Policajka iz Kolumbije oduševila je svijet kada je podojila napuštenu bebu koja je pronađena u selu Santa Marta blizu Tulue u Kolumbiji zamotanu u tepihu na trotoaru. Slabašno novorođenče pronašla je prolaznica, a policajka je, videvši da je u lošem stanju, odlučila da bebu podoji i tako joj je spasila život.

Prolaznica koja je pronašla bebu zamotanu u tepih rekla je da je čula prigušeni plač iz njega. Odmah je pozvala policiju, a kada je policajka stigla, primijetila je da beba pati od hipotermije, da ima nekoliko ogrebotina i nesaniranu pupčanu vrpcu.

Vidjevši da je dijete slabo, policajka nije čekala da stigne medicinska pomoć i odmah je podojila bebu na licu mjesta, što ju je okrijepilo, prema riječima doktora, spaslo joj život.

policajka2

Beba je ubrzo nakon toga prebačena u bolnicu, gdje su je utoplili i sanirali ogrebotine, a lokalni i svjetski mediji pišu o policajski nazivajući je “heroinom u uniformi”.

U javnosti je poznat veći broj slučajeva u kojima je dojenje spasilo živote beba koje su pronađene u teškom stanju, pothlađene, dehidrirane i pothranjene.

Izvor: Blic.rs

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply