Poklon paket za bebe u Podgorici šta sadrži i kako ga dobiti

Novorođene bebe u Glavnom gradu od lokalne uprave dobijaju na poklon paket u kojem se nalaze proizvodi potrebni bebama i roditeljima u prvim danima nakon izlaska iz porodilišta. Pravo na ovaj poklon paket ima novorođeno dijete pod uslovom da jedan od roditelja ima prebivalište na teritoriji Glavnog grada.

Pravo na poklon paket za novorođeno dijete ostvaruje: jedan od roditelja, usvojilac, staralac, hranitelj, odnosno lice kome je dijete povjereno na njegu, podnošenjem zahtjeva nadležnom organu uz koji je dužan da priloži kopiju lične karte i dokaz o upisu novorođenog djeteta u matičnu knjigu rođenih i dokaz o prebivalištu. Dokumentacija se dostavlja Sekretarijatu za rad, mlade i socijalno staranje, koji se nalazi u ulici “Vuka Karadžića br.16”, u blizini restorana Ribnica.

Zahtjev za ostvarivanje prava na poklon paket za novorođenče (1945 downloads)

Pravo na poklon paket novorođenom djetetu pripada do navršene jedne godine života.

U standarnom poklon paketu su sada:

  1. Pelene pampers 5-9 kg (3 pakovanja)
  2. Baby šampon sensitiv Hipp 200ml
  3. Baby kupka sensitiv Hipp 350ml
  4. Štapići za uši 200/1
  5. Flašica natural 125ml
  6. Vlažne maramice fresh baby 72/1 (2 pakovanja)
  7. Peškir sa kapuljačom
  8. Varalica Comfort silikon 0+
  9. Glodalica za bebe
  10. Kašika za bebe (2 komada)
  11. Termometar za kupanje
  12. Zvečka
  13. Flašica staklena 240ml
  14. Seba med bebi krema ekstra meka (2 komada)

Ažurirano: 18.02.2020. godine

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. sanja2411

    Super. A sta je sa mamama iz Niksica i drugih gradova? Nama su rekli da salju paket na kucnu adresu, a moje bebe za par dana slave rodjendan, a od paketa ni omot nije stigao!!!

  2. mama djecaka

    Takav I meni bio u septembru.A razmisljala sam da li da idem po njega,jer je u januaru 2014.bio-promasaj.ovog puta kad sam otvorila nisam mogla vjerovati.bravo.

  3. Nije tacno to sto pisete!!!!!
    Ja sam se prvi put porodila 2013. a drugi put kraj 2016. god.
    Prvi i drugi paket se razlikovao, mnogo!
    Bolji,mnogo bolji paket je bio ovaj koji sam dobila prosle godine nego onaj koji sam dobila prije 4,5gidine.
    Isto kao sto se pise da hrana u porodilistu ne valja a hrana je bila odlicna.
    Da su kupatila prljava i sl.
    Posle cistacice kad se udje u toalet on blista,ali posle par koriscenja je kao….grozota.
    Ti koji se zale na pakete,hranu…. , nemaju ni to kuci!!!

  4. Kako mislite nije tačno? Poštovana, pogledajte tekst i vidječete datume objava, i ažuriranja. Prethodni paket je iz 2015, a ovaj posljednji je od sada. Provjereno je promijenjen i sada izgleda ovako kako smo napisali.

  5. Zelim da istaknem da 2008.godine niko i nije davao pakete kada sam rodila prvog sina. Porodila sam se 30.oktobra, dakle prije skoro 16 dana i dobila paket m, a uz to se dobija i novac od glavnog grada. Paket je mozda manji, ne znam kako je bilo ranije, ali ako dobijate i paket i novac, da mozda pojedini roditelji ne ocekuju i stan da im Migo da????

  6. Tacno tako Sara Martina,neka se raspitaju,i ja sam rodila prije osam prvo a prije pet drugo i dobila svega pet stvarcica koje mi i nijesu bile od neke koristi,pa se niko ne pozali nikome,a sad koliko vidim poduži spisak i nevalja.😱

  7. Mi u Kotoru smo dobili 3 pelene i mini pakovanje vlaznih maramica i to je reklamni proizvod.. Drugo nista.. Prvo dijete sam dobila 2010, drugo 2011 i trece 2017 – te i tada smo dobili taj reklamni matetijal od pampersa, a sada od Violete.. Jos kad podjes u porodiliste moras ponjet pampers, pavlovicevu i kupku…

  8. Ufffff sve neka gospoda! Ne uzimajte paket nego ga dajte onome ko će mu se obradovati i kome odgovara!
    Lijepo kupite bebi što treba i smatrate da je dobro.
    Ako očekujete Mustelu,Chico i slicno-to imate u svakoj bolje opremljenoj radnji za djecu!
    Ako vam je KBC loš, postoje privatne klinike pa se tamo porodite! Svemu nalazite manu i kukate ovuda..organizujte život kako mislite da je idealno i ne oslanjajte se na pomoc!

  9. Ako se ikad iko pitao zašto se za novorođenčad I na nivou opština I na nivou države opredjeljuje izuzetno malo novčane podrške, evo ovdje odgovora zašto je to tako. Nama je u stvari izgleda više nego dovoljno. Isto izgleda važi I za ostale segmente, zašto bi moglo biti bolje kad može I gore

  10. Sustina teksta je samo osvrtanje na razliku u sadrzaju paketa, i nema mjesta ovoj prici, poklonu se u zube ne gleda,niko nije obavezan da daje bilo sto. Ne radjamo djecu zbog paketa no sebe radi.

  11. Sto se tice paketa mislim da ima razlika,ja sam se porodila 2014 godine i taj paket je bio puno manji od paketa koji smo dobili ove godine koji je stvarno bio za svaku pohvalu. Mada znam da su neki roditelji u ovoj godini dobili upola manji paket od ovog koji smo mi dobili. Sta je upitanju ne znam, da li neko ko je za duzen za pakovanje tih paketica vrsi mjesecni odabir,al mislim da bi svi paketici trebali biti isti.I slazem se potpuno da u Podgorici se dobijaju najbolji paketici sto nije slucaj sa ostalim gradovima. A sto se tice porodilista samo rijeci hvale imam i za osoblje, hranu i za smjestaj.😊

  12. Kratko jasno kome paket nije ok i kome je malo neka ga ostavi nace se neko kome će biti potreban…. ali ne svi ga uzmu pa onda komentarišu kako je malo…uostalom djecu radjate iz ljubavi a ne valjda radi koristi šta će i koliko dobiti od grada….

  13. Kako reče jedan roditelj: Nema mjesta panici☺ tekst je ažuriran jer je sadržao spisak poklon paketa, za koji su nam neki roditelji ukazali da nije tačan,odnosno da su dobili poklon ali da kada su upoređivali sa spiskom na našoj stranici nije se podudarao I bio je kraći. Provjerili smo,I potvrđeno nam je da je došlo do promjene. Sada više neće biti zabune

  14. Ja sam se porodila u Niksicu prije cetiri mjeseca i nijesam dobila nikakav pokloncic,a moja cimerka jeste.2014. sam dobila promo paketic i raspored vakcinisanja,2011. nista i 2007. nista.Ja predlazem da ih dobiju,ako ih ima,samo mame koje nisu zaposlene.

Leave a Reply