U subotu Late Shoppig Night, donirajte igračke i slatkiše

shopping

U šoping-molu Delta City u subotu, 26. decembra , biće organizovan tradicionalni zimski Late Shoppig Night koji će imati i važnu humanitarnu notu, gdje će svi zainteresovani posjetioci imati priliku da doniraju igračke i slatkiše, u skladu sa svojim mogućnostima, a koje će volonteri pakovati i prosljeđivati u tri nevladine organizacije iz Crne Gore koje se aktivno bave zaštitom djece, posebno mladima sa mentalnim i kombinovanim smetnjama.

NVU Pružite nam šansu, udruženje roditelja, djece i omladine sa mentalnim i kombinovanim smetnjama, koje kroz akcije prikupljanja donacija sakuplja novac da bi mogli obezbjeđivati tretmane svojim članovima. Njihov cilj je da tokom večeri u Delta City-ju sakupe 30 poklon-paketića (za 15 dečaka i 15 devojčica).

Udruženje Društvo roditelja djece sa posebnim potrebama iz Bara okuplja djecu i roditelje djece sa posebnim potrebama i pruža usluge invalidnim licima sa kombinovanim smetnjama i njihovim roditeljima. Njihov cilj je da tokom Late Shopping Night-a sakupe 41 poklon za Novu godinu za njihove članove, od kojih je veliki dio u stanju socijalne potrebe.

Grupa za socijalnu podršku udruženja Roditelji je treća organizacija koja će aktivno učestvovati u ovogodišnjoj manifestaciji, jer značajan dio svojih aktivnosti usmjerava na podršku i pomoć socijalno ugroženim porodicama, kroz djelovanje grupe za socijalnu podršku, koja okuplja veliki broj članova, volontera koji gotovo svakodnevno obezbjeđuju pomoć za oko 500 djece iz 200 porodica.

Udruženje Roditelji je otvorio prvu Biblioteku igračaka u Podgorici. U Biblioteci igračaka sva djeca, mada prioritetno ona iz socijalno ugroženih porodica imaće priliku da provedu određeno vrijeme uz igru sa didaktičkim razvojnim igračkama, ali i i da ih iznajme i vrate nakon nekoliko dana igre kod kuće. Udruženje će tokom Šoping večeri u Delta City-ju prikupljati igračke od svih zainteresovanih posjetilaca, kako bi ponudu biblioteke što više obogatili.

Ova popularna manifestacija počeće u 18h, a trajaće sve do ponoći, dok i ove godine kupoholičari mogu očekivati popuste u radnjama i zanimljiv program, najavljeno je iz Delte.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply