Predlozi poklona za djecu s razvojnim problemima

Ako imate dijete s teškoćama u razvoju ili tražite poklon za njega, nemojte misliti da morate biti ne znam kako oprezni i maštoviti. Većina stvari koja bi odgovarala svoj djeci, odgovarat će i njima. Jedino obratite pažnju da igračke nemaju sitne dijelove, da budu živih boja, da imaju zvuk, da podstiču razmišljanje i kreativnost i pružaju što više mogućnosti za senzorni razvoj i motoriku.

Evo nekoliko ideja:

najbolji pokloni
Set za kuglanje je idealan poklon jer sadrži jednostavne, teško uništive čunjeve koji se samo trebaju posložiti i gađati kuglom. Zabavno i lagano.

najbolji pokloni

Set za košarku takođe je dobra ideja jer djeca bacanjem vježbaju ruke, mišiće i koordinaciju oka i ruke. Ako pronađete još i loptice u nekim veselim bojama, pogodili ste.

najbolji pokloni

Kinetički pijesak ima brojne benefite, pruža mnoštvo mogućnosti za igru i oblikovanje. Sa njim nikada ne možete pogriješti.

Cutting-Fruit-Melissa-Doug-best-toys-kids-with-special-needs

Drveno voće, povrće i ostala hrana u nekoliko dijelova, koji su međusobno pričvršćeni čičcima, djeci će poslužiti za vježbanje spretnosti ruku, razvoj strpljenja i koncentracije. Uz drveni nož i otporne igračke, nema straha od povreda.

najbolji pokloni

Plasma auto malo je skuplji izbor, ali zabavno prevozno sredstvo, vrlo otporno i gotovo neuništivo. Poslužiće za vježbanje koordinacije pokreta, spretnost, ravnotežu, ali i puno zabave.

Imaginarium-five-way-giant-bead-maze-cube-best-toys-kids-with-special-needsDrvena didaktička kocka idealan je izbor za svako dijete. Svaka stranica kocke nudi novu mogućnost istraživanja i igre, vrlo je čvrsta i izdržljiva.

Large-Farm-Puzzle-Jumbo-Knob-Melissa-Doug-best-toys-kids-with-special-needs-holiday-guideDrvena umetaljka s raznim oblicima, ljudima ili životinjama jako je zabavna igračka svakom djetetu. Djeca uče oblike, boje, značenje predmeta na slici i još vježbaju spretnost i motoriku umetanjem oblika na pravo mjesto.

Toys-for-Children-with-Special-Needs-Wooden-Magnetic-Blocks-An-Everyday-Story

Drvene kocke s magnetima igračka su koja je prilagođena svim uzrastima, od trenutka kada dijete postane spremno slagati kocke do školskog uzrasta. Mogućnosti za igru su nepregledne, a djeci je posao utoliko olakšan što se njihovo izgrađeno remek-djelo neće lako urušiti s obzirom da su kocke povezane magnetićima.

best-toys-for-kids-with-special-needs-giant-piano-mat

Ovakva ili bilo kakva slična zvučna igračka po kojoj dijete može gaziti, puzati, usput proizvodeći zvukove i tonove, nevjerovatno je korisna i zabavna. Zvučnim tepihom omogućićete djeci da istražuju zvukove, stvaraju sopstvenu glazbu. Ukoliko nađete tepih sa zvukovima životinja ili nešto slično, djeca mogu učiti i kako se one oglašavaju i oponašajući te zvukove, razvijati govor.

Izvor: Dječja posla

Leave a Reply