Završeno igralište preko puta robne kuće Nikšićanka

igrliste2

Foto: Vijesti

Dječje igralište u Nikšiću preko puta robne kuće Nikšićanka, vrijednosti od oko 56 hiljada eura završeno je i spremno za korištenje.

Projekat uređenja igrališta podržan je u okviru kampanje Budi odgovaran sa 50 hiljada eura, a kandidovali su ga NVO Fors Montenegro i Opština Nikšić, dok je lokalna uprava obezbijedila i dodatnih pet hiljada za pripremne radove.

„Igralište uključuje klackalice, ljuljaške i multifunkcionalnu spravu za igru. Gumene ploče kojima je pokriven plato igrališta zadovoljavaju higijenske i estetske kriterijume, a doprinose i većoj bezbjednosti tokom igre. Realizacijom ovog projekta Nikšić je dobio jedan zaista lijepo uređen prostor na radost svih, a pogotovo najmlađih“, saopštili su iz Fors Montenegro organizacije.

igraliste

Iz te NVO se nadaju da je ovo igralište tek početak gradnje drugih savremenih igrališta u gradu pod Trebjesom.

„U vremenu kada djeca sve više vremena provode u zatvorenim prostorima, zaokupljeni računarima, igricama, TV programom, internetom, društvenim mrežama, igraonicama, smatramo da je dužnost i obaveza svih nas da ih privučemo da se vrate onoj zapostavljenoj, a najljepšoj i najzdravijoj vrsti igre i razonode – na otvorenom, u prirodi i u direktnom kontaktu sa svojim vršnjacima“, poručili su iz Fors Montenegra.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. sve je dobro sto se uradi za djecu ali koliko je na sigurno mjesto stavljeno ovo igraliste! ako uzmemo u obzir da u blizini ima 3 -4 kafanice, zatim dom revolucije koji je ruina….. zasto sve ovo kazem…. dijete je ipak dijete radoznalo…

Leave a Reply