Majke se za naknadu prijavljivale samo u Podgorici

centar

Ministarstvo rada i socijalnog staranja do sada je evidentiralo 332 zahtjeva za naknadu za majke sa troje i više djece i to isključivo u Podgorici. Podneseno je i 116 zahtjeva za naknadu roditeljima ili starateljima, odnosno njegovateljima lica koja su korisnici lične invalidnine, prenosi Pobjeda.

U ostalim crnogorskim gradovima ovaj resor zabilježio je samo intersovanje žena za primanje naknada. Najviše ih je u Bijelom Polju, Kolašinu i Mojkovcu – ukupno 2.314.

Zakon o dječijoj i socijalnoj zaštiti Skupština je usvojila 16. jula, a predložio ga je poslanik Socijalisticke narodne partije Aleksandar Damjanović na predlog Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Majke koje imaju troje djece i 25 godina radnog staža primace 330 eura, kao i majke sa četvoro i više djece koje imaju 15 godina radnog staža.

Majke koje imaju troje i više djece i 15 godina su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje imaju od 1. januara pravo na nadoknadu od 193 eura.

Ko ima pravo na ovu naknadu potrebno je da lokalnom centru za socijalni rad dostavi izvod iz matične knjige rođenih, kopiju lične karte i potvrdu od Fonda PIO da nije korisnik penzije.

Izvor: RTCG

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Zato sto u ostalim gradovima još ne primaju nikakve prijave jer i sami radnici u socijalnom tvrde da neznaju sta još tacno od dokumentacije je potrebno!!!A svi znamo da je Podgorica uvjek bila prioritet a ostalim gradovima šta ostane!!!

  2. Da li je istina da zene sa troje dese i 25g radnog staza(koje su vec u penziji,koja je znatno manja nego ova) gube pravo na zdrastveno osiguranje i da bi svaki pregled placale?

  3. Vratite djecije dodatke kao u svakoj normalnoj državi a ne ove gluposti,svako dijete je dijete za sebe i ima potrebu kao i ono treće i četvrto u drugim porodicama.Sve ovo je urađeno dobro proracunato… :-/

Leave a Reply