Zašto je lakše imati dvoje ili više djece?

Happy family of 4 smiling at camera

PIŠE: Jenna Gallina, Babyology

Ako ste roditelj jednog djeteta, vjerovatno ste imali dane kada su vam se vrzmale misli poput ove: „Kako drugi ljudi mogu ovo… sve ispočetka“? Ali izgleda da imati dvoje ili više djece donosi mnogo pluseva.  Ovo su neki od njih.

Sigurno je da ste veoma umorni i da se osjećate istrošeno ali razmislite o benefitima duplih zagrljaja, poljubaca i ljubavi.  Za sve mame i tate koje razmišljaju o drugom djetetu, nadamo se da će ovo pomoći i ubijediti ih.

Već ste ovo prošli

Znate šta da očekujete. Vjerovatno se i dalje sjećate većine stvari koje treba da uradite.

Zapravo, manje je stresno

Ili bar to studije kažu. Činjenice da roditelji četvoro i više djece se manje brinu. Naša teorija je samo da oni nemaju vremena da brinu previše.

 Oni skoro nikada nisu sami

Ako je jedno dijete ljuto na vas, drugo će sigurno htjeti da se druži sa vama. Ako ne volite osjećaj usamljenosti, još jedno dijete znači da se nikada tako nećete osjećati.

Imate jednake vježbe za mišiće ruku

Vaše ruke će dobiti više treninga i mišićnu definiciju jer nosite dvoje djece po cio dan.

Samouvjereniji ste u roditeljstvu

Vi ste sigurno do sada napravili nekoliko roditeljskih grešaka, ali je vaše dijete i dalje sjajno.

I vjerujte da će vam biti mnogo lakše da ono što znate, primijenite i na drugo dijete.

Vjerovali ili ne, drugo dijete će prihvatiti vaše metode na potpuno drugačiji način.

Oni se stalno igraju zajedno

Naravno, oni se i svađaju, ali je mnogo momenata kada se igraju zajedno i možete da uživate u trenucima tišine (nekada i satima). Naravno, biva sve lakše kako postaju stariji.

Možete da iskoristite njihovu takmičarsku prirodu u vašu korist

Ko može da složi, rasporedi sav veš koji je mama skinula sa žice? Možete ovo da radite sa mnogo stvari u kući – sudovima, oblačenjem njihove odjeće, ulaskom u kola… Rivalitet braće/sestara je obrnuta psihologija, i onda pobjeđujete.

Odjeća se zaista iznosi

Sva ta slatka odjeća za bebe koja nikada nije vidjela svjetlost dana… Pa, sada imate drugu šansu.

Oni uče kako da se socijalizuju i kako da dijele

Oni zapravo nemaju izbora. Moraju da nauče kako da dijele mamino i tatino vrijeme, da sačekaju svoje vrijeme da se igraju svojim igračkama ili se samo sakriju u ćošak i plaču dok to ne shvate.

Starija braća obično imaju simpatične prijatelje

Moja ćerka možda i ne voli svog starijeg brata sada, ali sačekajmo dok on ne napuni 17 godina, a ona da ima 15, i on onda dovodi svoje drugare kući. Moja pretpostavka je da će ona odjednom imati mnogo više razumijevanja za svog starijeg brata … i za njegove prijatelje. Obično će brat biti spona između nekog para. Ja sam upoznala nekoliko momaka preko svog brata i sigurna sam da se to dešava i danas.

Oni nauče kako da dobiju ono što žele

Neki to zovu „konfliktnom rezolucijom“, ali u našem slučaju to je više da djeca nauče da budu pametnija, promišljenija i ubjedljivija da dobiju ono što žele.

Iako to znači, da koriste ucjene, vrbovanje (ja ću moći da gledam film, ako ti sjedneš pored mene) taj metod izgleda da funkcioniše.

Znate da će imati prijatelja za cio život

Vaša braća i sestre su vaša porodica iako se niste uvijek slagali tokom odrastanja, možete da računate na to da će oni uvijek biti tu za vas. Barem je tako sa mojim bratom i nadam se da će i moja djeca imati takvu vezu.

Samo da prestanu da se svađaju….

Izvor: Moj pedijatar

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Mala djeca piju mlijeko a velika krv:-):-):-)ipak djece nikad dosta,bolje imati vise od 2 jer pod stare dane treba neko vrata da vama otvara,pa ako se desi da jedno dijete nece da dodje il ne moze,doci ce drugo,trece,il cetwrto itd

Leave a Reply