U Nikšiću petarda dječaku raznijela šaku

petrda

Četrnaestogodišnji M.Đ. iz Nikšića teško je povrijeđen prilikom paljenja pirotehničkih sredstava i samo pukom srećom je spriječena tragedija.

Iako je zadobio teške povrede ruke, izbjegao je još ozbiljnije posljedice, pošto je plamen zahvatio i dio lica, piše Dan.

M.Đ., učenik devetog razreda OŠ „Braća Ribar”, kaže da je povreda ruke bila izuzetno bolna, a da mu je plamen izazvan barutom bio zahvatio i lice, opalio mu trepavice, obrve i kosu.

„Toga dana tokom poslijepodnevnih sati igrao sam se sa drugarima u neposrednoj blizini kuće. Dogovorili smo se da krenemo u šetnju, i usput sam kupio pak od 100 komada petarda, u želji da se zabavim“, kazao je on.

Kako je kazao nakon toga  je ispalio nekoliko komada petardi.

„Nastavio sam da pripaljujem petarde, a onda je jedna eksplodirala i plamen je zahvatio i barutnu prašinu koja se napravila u kutiji prilikom transporta. Dio te barutne prašine bio se prosuo i po mojoj odjeći. U momentu kada je buknuo plamen, koji je zahvatio desnu ruku, prva pomisao je bila da će vatra zahvatiti i garderobu koja je bila na meni i da ću se zapaliti. Skakao sam od bola, ali i straha i panike koja me obuzela. Potračao sam ka kući, gdje me na vratima susreo otac, koji je kroz prozor od dnevnog boravka primijetio plamen pa se bio uputio ka vani“, priča on.

Uprkos bolu bio je, kaže, priseban i zatražio je od oca da ga vozi u hitnu službu nikšićke Opšte bolnice.

Nakon ovog bolnog iskustva dječak, koji ih je često trgovao i ispaljivao ih pred praznike, u vrijeme novogodišnjih i božićnih dana, odlučio je da više nikada ne kupi nijednu petardu ili bilo šta od pirotehničkih sredstava.

Dječakov otac Zoran Đurović kaže su u policiji pokušali da saznaju šta se zaista dešavalo toga dana. Oni su upoznati sa ovim slučajem, a po nalogu osnovnog državnog tužioca izvršili su pretres samostalnog trgovinskog objekta u kom su, po navodima M.Đ. koji je u prisustvu roditelja dao iskaz u tužilaštvu, kupljene petarde.

Zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno posjedovanje i držanje pirotehničkih sredstava i eksplozivnih materijala protiv Nikšićanina Zdravka Lopičića (50) policija je podnijela krivičnu prijavu u redovnoj proceduri. Naime, sprovodeći planske aktivnosti, policija je pretresom samostalne trgovinske radnje Sibola u Ulici Baja Pivljanina pronašla veću količinu pirotehničkih sredstava i eksplozivnih materijala vatrometa, petardi…

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply