Tahirović tvrdi da je slučaj tendenciozan, namješten i ispolitizovan

tahirovic

Foto: CDM

Štrajk roditelja pet beba, zaraženih u bjelopoljskoj Opštoj bolnici u novembru prošle godine, od kojih je jedna preminula, nastavak je hajke i presuda prije samog suđenja, ocijenila je jedna od optuženih u ovom slučaju, bivša načelnica Odjeljenja neonatologije Haka Tahirović.

Tahirović je u izjavi za Dnevne novine istakla da bi svaki komentar o ponovljenom štrajku roditelja bio izlišan, navodeći da je slučaj “tendenciozan, namješten i ispolitizovan”.

Ona očekuje da će sljedeća destinacija šatora biti ispred zgrade Višeg suda, kako je rekla, “sa jasnim zahtjevom”.

“Ljekarima robija ili štrajkujemo glađu do smrti! Po meni je ovo novi početak ili nastavak već započete hajke koja traje već godinu i presuda prije suđenja. Doživjeli smo ono što je najteže u ljekarskoj praksi, dovoljno smo preživjeli sve oblike poniženja, straha, omalovažavanja, ljudske i profesionalne degradacije da bi nas ovakvim postupcima dodatno uništavali”, kazala je Tahirović.

Ona je pitala i ko se igra njima u teškim vremenima dok se bore za opstanak.

“Mišljenje o radu ljekara javno i vrlo kritički su saopštavale osobe koje nemaju nikakvog profesionalnog dodira sa medicinom. Senzacionalističke osude su se pojavile preuranjeno kada propusti u našem radu još nijesu dokazani“, istakla je ona.

Prema njenim riječima, ovakva javna stigmatizacija ima teške posljedice za dalju profesionalnu aktivnost, čak da se u sudskom postupku isključi njihova odgovornost.

„Okrivljeni smo po komandnoj odgovornosti i ne obavljamo te funkcije a ne zbog propusta u liječenju, zbog čega bi roditelji u vrijeme započetog suđenja štajkom glađu zahtijevali našu suspenziju”, kazala je Tahirović i dodala kako je lično mjesecima izložena javnom sudu, dok posljednjih sedam mjeseci živi u kućnom pritvoru.

Glavni pretres u slučaju pet beba odgođen je za 7. i 14. decembar, zbog odsustva usljed bolesti jednog od optuženih, bivšeg direktora bolnice, Tomislava Jeremića.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Ne znam zasto, uopste nemam nikakvog saosjecaja sa ovom zenom, to njeno odjeljenje je bilo horor “in live”, ne moras studirati medicinu da vidis da je nesto glibavo, dovoljno je da nijesi corav… I jos mi jedna stvar nije jadna, koliko to covjek moze biti kameno beskrupulozan da smrt jednog djeteta naziva ” ispolitizovanom, tendencioznom”…. Jad, tuga i bezobrazluk…

  2. Najdublje saosjećam sa porodicom Knežević, neke od članova te porodice poznajem i lično, i jako mi je žao zbog svega što su proživjeli u proteklom periodu, jer se ne može ni zamisliti kolika je bol gubitak djeteta. Međutim, ne slažem se sa optužbama na račun dr Hake, i to optužbama koje dolaze od ljudi koji nijesu imali priliku da liječi njihovo dijete. Ja sam majka dvoje djece, i oboje su ležali na odjeljenju neonatologije nakon rođenja po desetak dana i liječila ih je baš dr Haka Tahirović. Kao majka, čiju djecu je liječila ova doktorka, mogu istaći da sam prezadovoljna kako liječenjem, tako i ljudskim odnosom koji je ona pokazala prema nama.

  3. Ona slika koja se prosle godine pojavila u novinama gdje doticna sva napirlitana i bez rukavica drzi tek rodjeno dijete dovoljno govori o njenoj profesionalnosti….tako da bi joj bolje bilo da se pokrije po glavi i drzi jezik za zubima.

  4. Zena je bila totalno neprofesionalna , drska, bezobrazna i bahata za vreme ovog desavanja …. govorim provereno jer sam bila tu i jer sam deo porodice cija je beba umrla. Govnjivu motku pa sve po njoj ….a i ostalima …to su zasluzili od mene …

Leave a Reply