Puletić, Tahirović i Cimbaljević suspendovani, Jeremić dao otkaz

 

suspenzija

Ljekari Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević danas su suspendovani odlukom direktorice bjelopoljske bolnice Biserke Bulatović, dok je doktor Tomislav Jeremić raskinuo radni odnos sa bolnicom, javila je RTCG.

Kako se navodi, danas je od strane nadležnog Ministarstva stigao stav vezan za suspenziju, da, i pored toga što su oni udaljeni sa rukovodećih mjesta direktora bolnice i načelnika odjeljenja, treba da budu udaljeni i iz procesa rada koji obavljaju kao ljekari specijalisti.

“Tim povodom, a u duhu ingerencija i obaveza koje po statutu pripadaju direktoru bolnice, urađena su rješenja o suspenziji za tri ljekara, dok je doktor Jeremić koji se nalazi na liječenju, danas Upravi bolnice podnio zahtjev za prekid radnog odnosa zbog kontinuiranog i beskrupuloznog pritiska koji se vrši na ljekare i njihove porodice. Njegov zahtjev o prekidu radnog odnosa je prihvaćen”, saopšteno je iz bjelopoljske bolnice.

Nakon što su vidjeli rješenje o suspenziji, očevi beba prekinuli su u ponoć štrajk glađu ispred bjelopoljske Opštine.

Od 10. novembra štrajkovali su glađu Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac, koji traže da se suspenduju ljekari kojima se sudi zbog infekcije u Bolnici. Oni su tražili suspenziju četvoro ljekara optuženih za infekciju beba od koje je jedna preminula.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. A da bravo im ga posle godinu dana.Nikad mi nece biti jasno kako ti ljudi spavaju znajuci da jedno tako bice nose na dusi.Pa cemu se oni nadaju kako ce im se wracati.Nedo Bog ni dusmaninu da neko swoje dijete izgubi.Kako vrijeme je doslo kad se rodi samo neka ga Bog cuva.Zataskase sta je bilo sa obdukcijom bebice sto ke skoro umrla.Niko se neoglasava.Sramota.

  2. Ovo je dokaz da solidarnoscu se moze postici mnogo toga.Da smo svi mi po pravilu podjednako bitni za ovo drustvo,koje bas po pravilim i ne funkcionise, i ako svi udruzeni stanemo u odbranu pravde mozemo postici da do iste i dodje. Ovo uliva nadu… Juce sam bila zgranuta…Danas se osjecam mnogo ljepse…

  3. po meni su krivi oni i osoblje odnosno med. sestre sa cistacicama jer svako ima svoj deo odgovornosti kad se higijena redovno odrzava onda ne dolazi do takvog zagadjenja , tako da u tom delu svi su krivi higijena je pola zdravlja

Leave a Reply