Građani Bijelog Polja podržali očeve, Hitna odbila da da infuziju Kneževiću

bp

Oko 100 građana Bijelog Polja okupilo se večeras oko 18 časova nakon odluke Komunalne policije da očevi beba koji štrajkuju glađu ispred zgrade Opštine uklone prostirke i ćebad.

Služba hitne pomoći intervenisala je oko 16 časova po pozivu roditelja koji štrajkuju. Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, primio je injekciju.

Kako je Vijestima kazao Knežević, zaposleni u Hitnoj pomoći odbili da mu daju infuziju, tvrdeći da “nemaju uslova da daju infuziju ispred zgrade Opštine”.

Bjelopoljac Svetozar Babarkaba, predstavnik radnika, je kazao Vijesti da će, ukoliko se ne ispune zahtjevi očeva beba, sjutra u 12 sati građani ponovo doći ispred opštine i tražiti da se blokiraju sve institucije “osim bolnice, vatrogasne službe i policije”.

Osim građana na skupu je bio prisutan i dio NVO sektora sa sjevera.

Jedan od očeva, Eldin Salemović, kazao je da od zahtjeva za suspenzijom ljekara neće odustati do smrti, iako im je pored iznemoglosti teško palo što moraju da leže na betonu.

Ispred zgrade bjelopoljske Opštine od 10. novembra štrajkuju glađu Slaviša Knežević, otac bebe koja je preminula uslijed infekcije, i očevi inficiranih beba Predrag Karišik, Eldin Salemović i Vučić Rakonjac, koji traže da se suspenduju ljekari kojima se sudi zbog infekcije u Bolnici.  Oni traže suspenziju četvoro ljekara optuženih za infekciju beba od koje je jedna preminula.

Komunalni inspektori ranije tokom dana su sačinili zapisnik na licu mjesta i prenijeli roditeljima da će im tokom dana uručiti rješenja.

Ljekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply