Promrzli, ali poručuju da će gladovati do iznemoglosti

ocekiustrajku

Foto: CDM

Uprkos niskim temperaturama roditelji pet inficiranih beba u bjelopoljskoj Opštoj bolnici od kojih je jedna preminula prije godinu danas su treći dan štrajkovali glađu ispred opštine.

Otac preminule bebe Slaviša Knežević kazao je za Dnevne novine da iako promrzli, bez sna, nastavljaju štrajk do poslednjeg daha.

“Naši razlozi zbog kojih smo ovdje danonoćno su mnogo viši i od naših života“, poručio je Knežević.

Eldin Salemović, otac inficirane bebe koja se nekoliko dana zbog povišene temperature nalazi na liječenju na dječjem odjeljenju bjelopoljske bolnice, kazao je da je opšte stanje njegovog sina trenutno stabilno.

“Umjesto da danas proslavljamo prvi rođendan mog sina, on leži bolestan na dječjem odjeljenju, a ja ovdje štrajkujem i borim se sa životom“, kazao je Salemović.

I Predrag Karišik, otac jedne od inficiranih beba, poručuje da je duboko razočaran na lokalnu vlast koja im ne dozvoljava da usljed niskih temperature postave šator kako bi se koliko-toliko ugrijali.

“Ipak ovdje je malo toplije u odnosu na onaj štrajk koji smo u martu organizovali ispred kapije bolnice. Inače, obratili smo se sa dva dopisa MUP-u, i po jednim Komunalnoj policiji i Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, da nam omoguće da postavimo šator ispred opštine. Navedeni tvrde da nijesu nadležni da donose takve odluke”, kazao je Karišik.

Očevi su od Sekretarijata dobili i pravnu pouku da u roku od 15 dana imaju pravo da se žale Glavnom administratoru, pa su iskoristili to i u roku 15 minuta predali žalbu arhivi opštine i sada čekaju odgovor.

Očevi pet beba inficiranih prošle godine u bjelopoljskoj bolnici od utorka štrajkuju glađu, zato što četvoro ljekara optuženih za infekciju od koje je jedna beba preminula i dalje nisu suspendovani.

Ljekari Tomislav Jeremić, Zvonko Puletić, Haka Tahirović i Jela Cimbaljević – optuženi su za teško djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno za nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Suđenje je u toku.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Zakon je jasan. Stvar je u primjeni zakona, kao po pravilu tu se prave propusti, grube greske i zloupotrebe. A ovakvi slucajevi pokazuju da se ne preza ni od cega i da nema ni one moralne zadrske koja nas je nekad cinila civilizovanim…

  2. Ne smijemo dozvoliti!Mozemo da uradimo mnogo samo ako djelujemo svi! Treba izvrsiti pritisak na zdravstvo, treba izaci na ulice, treba podrzati roditelje I NE TREBA DOZVOLITI DA IKO PROTIV KOGA JE POKRENUTA KRIVICNA PRIJAVA RADI!Takva osoba treba da brine o tek rodjenim bebama?!Prestrasno!

Leave a Reply