Oslikavali dvorište škole Oktoih i počeli prvu fazu uređenja

image-da3ac31a4253ffbe4cd18e4f6633d3b6dfdc96f462262cd3134626b2baee7db9-V - Copy

Roditelji, djeca i nastavnici osnovne škole Oktoih u Podgorici oslikavali su danas edukativnim sadržajima dvorište škole, uz pomoć nevladinih organizacija Naša akcija, Alternativni centar za potrebe mladih AUT, Odred Izviđača Njegoš i udruženje Roditelji.

Savjet roditelja i uprava OŠ “Oktoih” pokrenuli su akciju uređenja dvorišta škole, kako bi djeci omogućili edukativan prostor u kojem će provoditi svoje slobodno vrijeme. Proces uređenja imaće nekoliko faza.

Voljni da svoje igralište pretvore u maštovit i interesantan prostor djeca, nastavnici i roditelji oslikali su betonske površine edukativnim nizovima, popularnim igrama školica, a dobili su i sunčani sat kao poklon od AUT-a, Naše akcije i Odreda Izviđača Njegoš.

Ove organizacije su nastavile na ovaj način projekat Sunčani Sat – za našu djecu koji su već realizovali u školama “PavleRovinski” i 21. Maj.

Dio materijala koji je bio potreban  za oslikavanje betonskih površina donirali su Boje i lakovi Kameleon i “Janković”, kao i roditelji.

OŠ Oktoih nedavno je adaptirana u okviru projekta Energetske efikasnosti koji realizuje Ministarstvo ekonomije.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply