U akciji Osmijehom oboji dom pomogli 10 porodica

kamleon3

Boje i lakovi Kameleon uspješno su završili ovogodišnju društveno odgovornu akciju Osmijehom oboji dom u toku koje su prethodnih pet mjeseci uspjeli da pomognu deset porodica koje su bile u stanju socijalne i materijalne potrebe.

U saradnji sa Udruženjem Roditelji i Bankom hrane, koji su Kameleonu pomogli u odabiru porodica, sanirali su oštećenja na zidovima i okrečili domove samohranih majki Ljubinke Vuković i njeno šestoro djece, Radonjić Sanje i Bulatović Gorice sa po dvoje djece, Ilde Zvrko sa petoro djece i Babović Svetlane sa šestoro djece. Pomogli su i starijim i nemoćnim osobama u prilično lošem fizičkom i zdravstvenom stanju – Ani Banjević i njenom bratu Draganu Rudiću,  zatim petočlanoj porodici Izeta i Mirsade Pepeljak, šestočlanoj porodici Boža i Dragane Rakočević i petočlanim porodicama Ivane Kovačević i Ilije i Ivane Barzilović.

Boje i lakovi Kameleon su za svih deset domova obezbijedili kompletan materijal za krečenje i adaptaciju, radnu snagu i ostale troškove u obavljanju posla.

kameleon2

“Razlog što smo odlučili da pokrenemo društveno odgovornu akciju je ljudska i moralna potreba da pomognemo lokalnu zajednicu u skladu sa svojim mogućnostima. Želimo da napomenemo da smo poziv za pridruživanje našoj akciji uputili brojnim privrednim subjektima u Crnoj Gori, ali odziv je bio ispod nivoa koji smo očekivali”, kažu u Kameleonu.

Sa druge strane, preko dvije hiljade pratilaca njihove Facebook strane su konstantno davali podršku i hrabrili ih da nastave sa akcijom, predlagali porodice kojima je potrebna pomoć, i sami učestvovali u donacijama.

Zbog toga Boje i lakovi Kameleon pozivaju sve zainteresovane pojedince i privredne subjekte da pokažu filantropski karakter, kako bi obezbijedili djeci i njihovim roditeljima koji žive u prilično teškim uslovima da lakše podnesu nastupajuću zimu.

“Svi oni koji žele da pomognu mogu nas kontaktirati posredstvom Facebook strane, a mi ćemo se pobrinuti da ih povežemo sa pomenutim porodicama ili da lično uručimo donaciju”, najavili su iz Kameleona.

kameleon

Pozvali su i medije da zabilježe i prenesu svojoj publici njihove aktivnosti, kako bi se i kod drugih koji su u mogućnosti podstakla društvena odgovornost i kako bi njihova akcija bila samo jedna od mnogih ubuduće koje će pomagati onima kojima je najpotrebnije, a posebno djeci.

U cilju afirmacije i pomoći djeci, porodici i porodičnim vrijednostima Kameleon je početkom ove godine odlučio da pokrene trajnu akciju Popust za trudnice, kako bi damama koje očekuju prinovu u skladu sa mogućnostima pomogli u pripremi doma za potomstvo.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply