Poželite li ponekad da vam djeca nestanu iz vidokruga!?

parenting family problem

Čak i ako inače niste strašljiva osoba, roditeljstvo će vam u život gotovo sigurno donijeti različite brige i strahove.

Naravno, strogo je zabranjeno priznati da su vaše slatke dušice ponekad prave napasti. Možete se šaliti s tim ali ponekim trenucima zaista poželite pobjeći od njih… Vaš je zadatak da ih volite, a ako ih volite, logično je da volite sve u vezi s njima. Od vas se očekuje da se strpljivo smiješite kada traže da im čitate jednu te istu, vama dosadnu priču, da ih gledate s obožavanjem dok jurcaju glasno okolo naokolo po kući tako da vas boli glava.
Zanimljivo je da je sasvim normalno što vas iritiraju tuđa djeca. Svi znamo da nam djeca mogu ići na živce. Iz toga proizlazi da nas ponekada i sopstvena djeca mogu izluđivati. To je sasvim u redu.

Štoviše, djeca su majstori u iritiranju. Počinju s njim čim se rode. Plač novorođenčeta namjerno je onako prodoran, smišljen da vam zavrti mozgu dok nešto ne preduzmete. I pali itekako.

 Od tada pa nadalje vam često treniraju živce. Ponekad čak i nisu kriva. Ali nakon probdijete tri noći za redom jer im niču zubi, teško je biti saosjećajan. Znate da bi trebalo, ali zapravo samo želite da konačno zaspe i pusti vas da spavate.
Na kraju krajeva, to je samo zub. Nemojte se loše osjećati zato jer je to normalno i svaki roditelj se povremeno osjeća tako. Biće faza kada ćete se tako osjećati više puta na dan, ali i onih kada će vas spopasti takav osjećaj jednom sedmičmo.
Jednostavno, prihvatite da je to prirodno, a svaki roditelj koji tvrdi suprotno, ne govori istinu. Ne možete spriječiti da vam dijete ide na živce ali ne morate uz to osjećati grižu savjesti.

Izvor: Index.hr
SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

Leave a Reply