Takmičenje u rezbarenju bundeva za pomoć petogodišnjoj Anastaziji Đurović

PUMPKIN CARVING CONTEST 2015.inddBundeve za osmijeh naziv je humanitarnog cjelodnevnog programa u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu, koji je zakazan za petak. 30 oktobra od 12 sati.

Tradicionalno dječje takmičenje u rezbarenju bundeva biće organizovano u restoranu One, sa početkom u 12 sati.

Najtalentovaniji kreativci starijih razreda OŠ Drago Milović i gimnazijalci Srednje mješovite škole Mladost imaće priliku da se oprobaju u rezbarenju bundeva, a autore najkreativnijih radova očekuju pokloni. Sve kreativne bundeve biće na prodaju tog i sljedećeg dana, zajedno sa kreativnim figuricama koje će napraviti učenici III4 odjeljenja zajedno sa učiteljicom Nevenkom Saveljić, jer će sva prikupljena sredstva od prodaje kreativnih tikvi biti namijenjena za liječenje petogodišnje Anastazije Đurović iz Tivta.

Humanitarnoj akciji priključiće se, tradicionalno, i tim restorana One u Porto Montenegru, koji će pripremiti ukusne kreativne pite, potaž od bundeve, i kolače sa ukusom i tematikom tikvi i Noći vještica, a hotel Regent će u svom Gourmet Corner-u za sve goste pripremiti dnevni meni sa ukusom bundeve – supu, glavno jelo i dezert po ukupnoj cijeni od 13 eura, a cijelokupna dnevna zarada od prodaje svih ovih delicija biće takođe usmjerena za Anastaziju.

Učesnici će, tako, osim humanitarne aktivnosti, moći da iskažu svoje umijeće i kreativnost u rezbarenju bundeva raznoraznim likovima i oblicima, kao i da čuju zbog čega je upravo bundeva zaštitni znak Noći vještica i zašto ovaj praznik obožavaju različite generacije širom planete, još od starih Kelta. Maske su na takmičenju dobrodošle, ali ne i neophodne za učesnike.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply